Czytam o tym wykształceniu i sam nie wierzę! Byłem przekonany że to dla wszystkich sprawa sumienia-równo dla starszych i szeregowców. Jestem zdania że to dobrze że C.K ostrzega przed zagrożeniami, bo wiem na własnej skórze że to co się dzieje w wielu akademikach to Sodomia i Gomoria! Niektórym młodziakom, którzy poszli na studia z naszego zboru (np psychologia) odwala. Wyżej srają niż otwór (odbyt) mają. Ale nie wolno tak wszystkich do jednego wora. Jeżeli dziecko dojeżdża na uczelnię codziennie, udziela się w zborze i służbie to pytam po co bić pianę? W Betel w Komitecie Oddziału też jest prawnik, który rozkminia najtrudniejsze tematy. Rady w temacie wykształcenia wyższego są od dzięsiątków lat. W imię sprawiedliwości wykreślmy wszystkich starszych i sług, którzy te rady najzwyczajniej w świecie zbagatelizowali i się kształcili. Z drugiej strony czy Boża organizacja działała by tak prężnie gdyby nie inżynierowie itp...
Zaznaczenie dodałem
Piszesz o Sodomii i Gomorii w akademikach, to wybór jednostki, jeżeli jest prawidłowo ułożony, nie wejdzie w to! Natomiast pisząc o "młodziakach" jacy oni młodziaki?, nie wiem czy zauważyłeś, że tym zwrotem wyraziłeś POGARDĘ dla nich, bo Ty kim jesteś? A że poszli na psychologię to poznali mechanizmy manipulacji w sektach i po prostu zobaczyli jak działają te programy sterowania i przesterowywania ludzkich głów, a to już ORŁOM z WARWICK nie na rękę i oczywiście wam, bo sam piszesz że: " W imię sprawiedliwości WYKREŚLAMY WSZYSTKICH starszych i sług, którzy te rady najzwyczajniej w świecie zbagatelizowali" To nie są rady, co pragnę podkreślić, lecz nakazy, skoro takie kroki podejmujecie.
Natomiast wasz prawnik, w komitecie oddziału, no cóż, on jest na smyczy Biznesmenów z Warwick i tak jak mu grają on tańczy. Hipokryzja i tyle. Coraz więcej młodych ze zboru powinno iść na psychologię, to tyłki by się zaczęły marszczyć.
Wiem co piszę, byłem pracownikiem międzynarodowej korporacji, uczęszczałem na specjalistyczne szkolenia z zarządzania ludźmi i tam zrozumiałem wiele, a że pracowałem na eksponowanym stanowisku, to szkolono mnie i kilku innych w Polsce jak "kręcić", czytaj manipulować ludźmi, jak stosować przekaz podprogowy, socjotechnikę, jak rozmawiać z tymi którzy się opierają na empiryce.
Gdy wróciłem do zboru, po 10 latach aktywności w marketingu, oczy mi się otworzyły,
toż tu stosują wszystko, co ma ścisły związek z MARKETINGEM i to najwyższego lotu.
Dlatego wam nie pasuje kawalerka która kończy psychologię, proste. Bo was czytają, a Ty piszesz że im ''odwala".
Natomiast to określenie że: "Wyżej SRAJĄ niż otwór odbytu mają"? Najprawdopodobniej poszły Ci iskry z zębów i nie wytrzymałeś.
Podejrzewam że jesteś ważniejszą personą w zborze a może i w obwodzie, skoro piszesz: " Wykreślamy wszystkich", czy pasuje zwrot: "srają"? Przecież wy jesteście tacy, och, ach
W całej rozciągłości, CIEMNYM LUDEM SIĘ LEPIEJ KRĘCI,
wszystko.Pozdrawiam, wszystkich którzy tu tak wiele FAKTÓW opisali. To sekta, którą interesują tylko pieniądze, a z pedofilą nie radzą sobie bo nie chcą. Mamy żyć skromnie, a Orły z Warwick przywłaszczyli sobie wszystkie sale królestwa, i żeby było fajniej wybudowali sobie rękoma parobków ekskluzywny ośrodek wczasowy.