Szczebiotka-wielu exów przychodzi tu leczyć rany.Szukaja i potrzebują dobrego słowa i poparcia w tym,że dobrze zrobili,że opuścili WTS.
Kiedyś tu napisałem,że osoby ,które nie były z nami w organizacji nigdy nie będą czuć tego duchem co my.Dlatego trudno oczekiwać od postronnych osób empatii.Ty masz rodzinę i traktowałaś ŚJ jak rodzinę. Niektórym sie wydaje,że zamieszczanie licznych kopiuj/wklej to jest to czego nam najbardziej potrzeba.Dlatego szczebiotka zwracaj uwagę na tych co nadaja na Twoich falach.Jak ktoś sie pojawi nowy,to nie zagryzać go bo odbiega od naszych standardów.Wystarczy jak my(inni jak nie chcą to nie muszą)okażemy innym cierpliwość i zainteresowanie pytaniami.Jak odejdziesz,to odejdzie cząstka forum,która ma na uwadze czyjeś problemy,rozterki,wątpliwości,pytania.Czasem trzeba od takiej osoby wyciągnąć co ma na myśli i czego oczekuje(taki Misiek-gej co przez niego tyle hałasu). Na forum musi byc zachowana przeciw waga.Jedni chętni pierwsi rzucic kamieniem,inni gotowi są się powstrzymać i ustalic o co kaman.
Chociaż osoby postronne nie mające w zasadzie nic wspólnego z życiem jako ŚJ,odwalają również sporą robotę,to jednak jak widać nie wykazuja się troską i empatią w stosunku do exów.Dla nich jesteśmy na forum lub nie.To ich taki 'mituwisizm'.Inni przeżywają odejście i okazuja autentyczną radość w witaniu nowych. Szkoda też ,że niektórzy ex powoli również tracą empatię.Wszystko staje sie literą,suchymi faktami,liczbami,statystykami. Nieporozumienia będą zawsze i żale.Mimo przeciwności i ciętego języka innych warto zostać.Zawssze znajdziesz tu kogoś kto będzie trzymał Twoja stronę.Niektóre posty omijac i już,lub nie wchodzic w dyskusję.
Ludzie nie wychodzcie z tego forum.Każdy z nas jest tu potrzebny i zawsze wniesie coś wartościowego dla innych.Ja też zostałem obrażony na początku i nikt nie stanął w mojej obronie.Nie jestem z tych co upadają i się wycofują pod czyimś głupim gadaniem.Sczebiotka-puste gadanie olej ciepłym moc..em.Do tej pory forum Ci służyło.Kilka osób może i zalazło Ci za skórę.Ale to jeszce nie ARMAGEDON!Zrób sobie prerwe kilka dni na forum i wracaj.