(...) Takie publikowanie nagrań jak i akcje informacyjne jakie są podejmowane mają jak najbardziej sens! (...)
Oczywiście, Dorkas, jak najbardziej to wszystko ma sens.
Już o tym gdzieś pisałam, ale przypomnę.
Uważam, że każda forma walki z tą strażnicową hydrą ma sens, choć wiemy z góry, że organizacja nie zniknie z horyzontu.
Ani w Polsce, ani na świecie.
Nie można biernie w ciszy, milczeć i patrzeć na to, jak ona zjada nowe życia.
Nam, którzy mamy świadomość i znamy prawdę o tej sekcie.
(...) Po przeczytaniu wyroku zrobiło mi się żal Danusi i wręcz poczułam jaką radość ma strona przeciwna , jak bardzo tryumfuje ! (...)
Całkowicie podzielam Twoje odczucia, nawet nie wiesz jak bardzo.
Również poczułam ten tryumf Nadarzyna, że narazie są górą.
Ale również poczułam to, jak bardzo sędziowie nie rozumieją, co ta sekta robi z ludźmi.
Niestety sędziów, byłych śj nie ma, by w pełni zrozumieć, co taki świadkowy banita naprawdę przeżywa.
Patrzysz na temat bardzo egoistycznie . Żebyś Ty miała co oglądać i czytać niech inni przechodzą katusze.
Uważam , że ta sprawa wyrządziła więcej krzywd Danusi niż zakładała na początku. Dlatego lepiej w porę się wycofać niż oczekiwać ,że ktoś będzie klaskał. To bardzo przykre co ją spotkało i kosztowało stany depresyjne . Nikt z nas pisząc na forum nie doprowadza się do takiej ruiny emocjonalnej co Danusia w sądzie więc Twoje porównanie nijak się ma do rzeczywistości.
Wiesz HARNASIU, każda sprawa ważna pożera nasze emocje.
Uwierz mi, wiem coś ntt i z teokratycznego punktu widzenia i z sądowego, tu nie ma żadnych wątpliwości.
Ale też uważam, że jeśli już się coś zaczęło, to należy wykorzystać wszystkie możliwości.
Wykorzystać wszystkie furtki, możliwe do otwarcia,
niż potem żałować, że można było jeszcze coś zrobić, ale się tego nie zrobiło.
I nie uważam, że jestem egoistką, bo też nie siedzę z założonymi rękami.
Czekając tylko na to, co inni zrobią.
Trochę mnie źle oceniasz.