Postanowiłem wstawić taki oto wątek, ponieważ przeglądając na Facebooku profile znanych mi świadków Jehowy a w szczególności tych urodzonych we tzw. prawdzie, doznałem dosłownie szoku, widząc zdjęcia niektórych wcześniej znanych mi osób.
W szczególności w pamięci zostały mi dwa motywy. Jeden - to, kilkanaście zdjęć, gdzie młode mężatki(cztery kobiety) wyglądają jakby pozował do zdjęć lesbijskich. Są one w różnych pozycjach nad sobą, na niektórych pozują pocałunki, gdzie prawie dotykają się wzajemnie językami. Na innych leżą bądź opierają się o siebie. Pierwsze co sobie skojarzyłem, to, że gdyby ktoś, kto je nie znał, to pomyślał by sobie, że są one lesbijkami. Pokazałem te zdjęcia żonie i również ona miała od razu podobne do moich skojarzenia.
Wczoraj to, żona pokazała mi wrzucone na statusie WhatsApp zdjęcie pewnej pionierką z jej mężem, starszym z mojego zboru. Byli oni ubrani bardzo wyzywająco. On miał wysokie buty, prawie do kolan, całe na faszerowane jakimiś srebrnymi ćwiekami. Miał też bardzo ekstrawagancką fryzurę I pasek od spodni z bardzo wielką Hardrockową szlufką po środku. Brakowało mu tylko kolczyków w uszach i nosie..
Jego żona, około 30 letnia pionierka, córka szefa zboru, wyglądała niczym wyjęta z okna amsterdamskiego burdelu. Od odołu do góry w latexie, do tego bardzo krótka jaskrawo czerwona spódniczka i szeroka opaska z ćwiekami, na szyi, niczym obręcz psa.
Wspólne zdjęcie mięli zrobione gdzieś na ulicy pomiędzy innymi przechodniami.
Aż mnie korci, żeby tym zdjęciem podeprzeć, to co napisałem wcześniej. Jednak że względu na Rodo i jego konserwacje, tego nie zrobię.
Aczkolwiek będę miał mocny argument w ręku, jeśli kiedykolwiek jakiś świadek Jehowy stanie u progu moich dzwi w celu prawienia mi moralnych wypocin.
Obejrzałem też sobie zdjęcia innych braci, również tych sprawujących władzę we zborze. Byli często na nich zarośnięci, niczym zbóje z filmów o gangsterskich . 😁
Stwierdziłem jedno, - że organizacja i jej członkowie schodzą na psy.!
Być może macie podobne obserwacje. Jeśli tak, to zachęcam do podzielenia się tutaj nimi.