Witaj, gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj się.

Autor Wątek: Czekamy na urodziny! Odliczanie do "nowego światła" z świeczek  (Przeczytany 894 razy)

Offline Nemo

• El Kapitan
  • Polubień: 14599
  • Często pod wiatr. Ale zawsze własnym kursem.
Czy będą obchodzić urodziny, czy nie, to tak naprawdę nie wiem. Ale wiem jedno. Dla zatrzymania przy sobie owieczek (czytaj darczyńców) gotowi są na wg mnie duże, nawet bardzo duże ustępstwa.
Niemądrym jest być zbyt pewnym własnej wiedzy. Zdrowo jest pamiętać, że najsilniejszy może osłabnąć, a najmądrzejszy się mylić.
Mahatma Gandhi

Offline Gandalf Szary

• Pionier specjalny
  • Polubień: 5324
  • Najbardziej boję się fanatyków.
Obchodzić sami nie będą, ale może pozwolą na uczestnictwo. Napiszą, że poczęstowaniem się cukierkiem to kwestia sumienia, czy np: zjedzenie torta wraz ze złożeniem jakiś neutralnych życzeń solenizantowi. Coś na zasadzie, że nie ale w sumie to tak. I zaprzestaną ścigać osoby, które wyłamały się z zakazu. 
„Nikt nie jest tak bardzo zniewolony jak ktoś, kto czuje się wolnym, podczas gdy w rzeczywistości nim nie jest”.

Johann Wolfgang Gothe,

Offline Storczyk

Zaraz po poluzowaniu urodzin, pozwolą się rozwodzić.
To jest ogromna plaga wśród wybranego ludu.
Brak błogosława?

Offline Gandalf Szary

• Pionier specjalny
  • Polubień: 5324
  • Najbardziej boję się fanatyków.
To jest ogromna plaga wśród wybranego ludu.
Brak błogosława?
[/b][/size]
No nie wiem, to poważniejsza rzecz niż złożenie jakiś tam życzeń i poczęstowaniem się cukierkiem. A tak z drugiej strony to i tak były i są rozwody i separacje. Wykluczenia za to nie ma, jedynie nie można zawrzeć nowego związku małżeńskiego, gdy nie ma się podstaw biblijnych. Ewentualnie nałożą jakieś ograniczenia, że nieprzykładny/a i tyle. Znam wiele osób, które mają już drugą, trzecią i czwartą żonę lub męża. Dziś są pionierami/kami, a nawet starszymi zboru. Mają dzieci z nowych związków. Więc po co zmieniać, skoro ścieżka przetarta :)   
„Nikt nie jest tak bardzo zniewolony jak ktoś, kto czuje się wolnym, podczas gdy w rzeczywistości nim nie jest”.

Johann Wolfgang Gothe,

Offline Storczyk

Jaka tam poważniejsza ;),skoro można bezproblemowo mieć czwartego męża  :))
A urodzin i złożyć życzeń bezproblemowo nie można ;)

Offline donadams

Obchodzić sami nie będą, ale może pozwolą na uczestnictwo. Napiszą, że poczęstowaniem się cukierkiem to kwestia sumienia, czy np: zjedzenie torta wraz ze złożeniem jakiś neutralnych życzeń solenizantowi. Coś na zasadzie, że nie ale w sumie to tak. I zaprzestaną ścigać osoby, które wyłamały się z zakazu.

Tak to się może zacząć, ale naprawdę uważam, że nie będą się tutaj za bardzo cackać i od razu pozwolą na obchodzenie urodzin :)

No chyba nie.
Chrystus umarł za nasze grzechy, został pogrzebany i trzeciego dnia zmartwychwstał - zgodnie z Pismem.