Witaj, gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj się.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Autor Wątek: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy  (Przeczytany 1270 razy)

Offline Nemo

• El Kapitan
  • Polubień: 14511
  • Często pod wiatr. Ale zawsze własnym kursem.
Odp: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy
« Odpowiedź #45 dnia: 29 Styczeń, 2025, 21:59 »
Daję sobie obciąć palca jak John Wick że ze sprzętu WOŚP korzystali zagorzali fanatycy PIS-u i Katolicy,
i nikt mi nie wmówi że było i jest inaczej chciałbym zobaczyć ich miny i nalepki z serduszkiem na sprzęcie którym tak gardzili i pomiatali a korzystali z jego dobrodziejstw, zdjęcia foto by było mile widziane by dać świadectwo prawdzie..Powiem więcej te ataki to zakamuflowana zawiść,zazdrość że to nie oni są autorami tego ruchu.Amen.
Jurek Owsiak kiedyś powiedział o zaszczuciu jego przez słusznie minioną władzę... "Prędzej do nich trafi moja miłość, niż do mnie ich nienawiść".
Niemądrym jest być zbyt pewnym własnej wiedzy. Zdrowo jest pamiętać, że najsilniejszy może osłabnąć, a najmądrzejszy się mylić.
Mahatma Gandhi

Online donadams

« Odpowiedź #46 dnia: 30 Styczeń, 2025, 07:43 »
(pogrubienie moje) A czyja to zasługa? Odpowiesz mi? Tylko proszę jednym zdaniem.

Moja wypowiedź ma na celu wskazanie, że nie należy patrzeć na NFZ przez pryzmat zasług WOŚP, tylko porażki rządów. Dlatego kolejne zdanie, które uciąłeś, a stanowiło istotny kontekst, brzmiało:

"To obowiązek władzy, by go zapewnić i to nie mój problem, czy wyręcza się jakąś organizacją, czy nie."

Jeśli natomiast chciałbyś nadal usłyszeć ode mnie, kto sprawił, że ten sprzęt się tak znalazł, to oczywiście w najbardziej bezpośrednim działaniu był to WOŚP - tylko, że nie o tym była moja wypowiedź.

Jurek Owsiak kiedyś powiedział o zaszczuciu jego przez słusznie minioną władzę... "Prędzej do nich trafi moja miłość, niż do mnie ich nienawiść".

Bo jest świetnym propagandystą, który na "miłości" i "hejcie" zbudował narrację nie mniejszą niż TVP na "fur Deutschland". Ale chyba nie jesteś na tyle naiwny, żeby brać jego słowa serio? CK też pisze podobne rzeczy. Pod poniższym linkiem możesz przeczytać o tym, że wykluczenie to okazywanie miłości. Ah, to CK jest pełne miłości! "Prędzej do odstępców trafi miłość CK, niż do nich ich nienawiść".

https://wol.jw.org/pl/wol/library/r12/lp-p/wszystkie-publikacje/stra%C5%BCnica/stra%C5%BCnica-2015/wydanie-do-studium/15-kwietnia
« Ostatnia zmiana: 30 Styczeń, 2025, 07:49 wysłana przez donadams »
Chrystus umarł za nasze grzechy, został pogrzebany i trzeciego dnia zmartwychwstał - zgodnie z Pismem.

Offline Nemo

• El Kapitan
« Odpowiedź #47 dnia: 30 Styczeń, 2025, 13:58 »
Bo jest świetnym propagandystą, który na "miłości" i "hejcie" zbudował narrację nie mniejszą niż TVP na "fur Deutschland". Ale chyba nie jesteś na tyle naiwny, żeby brać jego słowa serio? CK też pisze podobne rzeczy. Pod poniższym linkiem możesz przeczytać o tym, że wykluczenie to okazywanie miłości. Ah, to CK jest pełne miłości! "Prędzej do odstępców trafi miłość CK, niż do nich ich nienawiść".

https://wol.jw.org/pl/wol/library/r12/lp-p/wszystkie-publikacje/stra%C5%BCnica/stra%C5%BCnica-2015/wydanie-do-studium/15-kwietnia
Tyle, że Owsiak swoje słowa popiera czynami w przeciwieństwie do CK. No i on nikogo nie wyklucza. To niektórzy wykluczają jego. A że reaguje na pomyje na niego wylewane, to nic dziwnego. Dziwnym byłoby, gdyby nie reagował.
Niemądrym jest być zbyt pewnym własnej wiedzy. Zdrowo jest pamiętać, że najsilniejszy może osłabnąć, a najmądrzejszy się mylić.
Mahatma Gandhi

Offline Profesor Tutka

« Odpowiedź #48 dnia: 30 Styczeń, 2025, 16:08 »
Niemądrym jest być zbyt pewnym swojej wiedzy,zdrowo jest pamiętać,ze najsilniejszy może osłabnąć,a najmadrzejszy się mylić,Nemo.

Offline Nemo

• El Kapitan
« Odpowiedź #49 dnia: 31 Styczeń, 2025, 13:06 »
Niemądrym jest być zbyt pewnym swojej wiedzy,zdrowo jest pamiętać,ze najsilniejszy może osłabnąć,a najmadrzejszy się mylić,Nemo.
Zgadzam się. Dlatego "wnikliwie badam pisma" i nie ufam skrajnie prawicowym mediom, bo ich przekaz ma się nijak do obserwowanej przez mnie rzeczywistości.
Pozdrawiam.
Mahatma Gandhi

Offline Profesor Tutka

« Odpowiedź #50 dnia: 31 Styczeń, 2025, 13:44 »
Piekne samozaoranie,może widziałem kiedyś lepsze ale nie pamiętam. Mimo tego,serdeczne Cię pozdrawiam,jednocześnie życząc Ci szczęścia i miłości.

A ta skrajna prawica to niby co?Powinienem tak zapytać ,ale chyba nie warto rozmawiać o polityce.

Offline Profesor Tutka

« Odpowiedź #51 dnia: 31 Styczeń, 2025, 16:03 »
Suplement

Tyle, że Owsiak swoje słowa popiera czynami w przeciwieństwie do CK. No i on nikogo nie wyklucza. To niektórzy wykluczają jego. A że reaguje na pomyje na niego wylewane, to nic dziwnego. Dziwnym byłoby, gdyby nie reagował.

Toż działanie p.Owsiaka to wypisz wymaluj działanie C.K.
"Nikogo nie wyklucza"?
Jeżeli bedziesz sie zadawać z telewizją Republika to won. Nie pozwolę byś sie u mnie reklamował(Wypowiedź J.Owsiaka w  której zagroził wszystkim sponsorom zerwaniem współpracy z Orkiestrą jeżeli będa współpracować z Telewizją Republika.
Republika to nie moja bajka,ale robienie kurtyzany z logiki slabym jest.

Ale Twoje poglądy bardzo szanuje.
« Ostatnia zmiana: 31 Styczeń, 2025, 16:06 wysłana przez Profesor Tutka »

Offline onyk

« Odpowiedź #52 dnia: 31 Styczeń, 2025, 16:22 »
Zgadzam się. Dlatego "wnikliwie badam pisma" i nie ufam skrajnie prawicowym mediom, bo ich przekaz ma się nijak do obserwowanej przez mnie rzeczywistości.
Pozdrawiam.
Chyba niezbyt wnikliwie badasz te pisma i nie te które do końca przedstawiają rzeczywistość.
A nagraniom na youtube ufasz?
Owsiak nikogo nie wyklucza, tylko silni faceci na jego polecenie wyrzucają tych, którzy zadają mu niewygodne pytania.
Pytania na temat przelewów między WOŚP a jego i jego rodziny firmami. Na temat wyroków sądu, nakazującego mu te transakcje ujawnić, a które on olewa i zamiast tego zaraz po wyroku jedną z firm zamyka.
To tak, jak CK nikogo nie wyklucza za zadawanie pytań o 1914r, o pokolenie które miało nie przeminąć.
Tylko za to wykluczają faceci w czerni na usługach CK.
Owsiak publicznie także nawołuje do ostracyzmu wobec zbyt dociekliwych, nakazując gonić "dziadygów"
« Ostatnia zmiana: 31 Styczeń, 2025, 16:24 wysłana przez onyk »

Online donadams

« Odpowiedź #53 dnia: 31 Styczeń, 2025, 16:27 »
"To wszystko to podłe oszczerstwa rozsiewane przez przeciwników WOŚP, którzy chcą osłabić naszą wiarę w to, że miłość posługuje się Jurkiem Owsiakiem, by działać wielkie rzeczy na ziemi. Być może kiedyś też wspierali to dzieło, a teraz postanowili iść własną samolubną drogą, omamieni propagandą. Dla każdego sługi WOŚPowego o szczerym sercu wyraźne są niezliczone dowody, że to właśnie Jurek Owsiak jest tym narzędziem. Czy wbrew dostępnym dowodom będziemy słuchać tej niewdzięcznej mowy pełnej nienawiści? Czy raczej jesteś zdecydowany odrzucać wszystko, co może godzić w twoją wiarę? Pamiętaj, by zawsze mieć mnóstwo pracy w dziele WOŚPowym i wspierać je czym tylko możesz, a Jurek Owsiak będzie pamiętał o miłości, którą okazałeś jego imieniu."

(Wośpnica, 1/2025, s. 33)
Chrystus umarł za nasze grzechy, został pogrzebany i trzeciego dnia zmartwychwstał - zgodnie z Pismem.

Offline darew

« Odpowiedź #54 dnia: 31 Styczeń, 2025, 16:41 »
Pozdrawiam.
Stanowski i Robert Mazurek (do niedawna prowadzący rozmowy RMF ie) to też skrajna prawica?

A tak w ogóle, skoro Owsiak to najlepszy, jak to określił Tusk specjalista od pomocy. Ostatnio został  przez niego wezwany do pomocy powodzianom.
To czemu by Owsiakowi nie przekazać kolejnych dziedzin do zarządzania?
Służbą zdrowia już się zajmuje, pomocą w klęskach żywiołowych też, to może jako kolejne resorty siłowe, armię, policję by mu przekazać.
Doświadczenie na pewno już w tym ma.
« Ostatnia zmiana: 31 Styczeń, 2025, 16:45 wysłana przez darew »

Offline Efektmotyla

• Pionier specjalny
  • Polubień: 4700
  • Wspaniale że znajomi i rodzina się budzą :)
« Odpowiedź #55 dnia: 31 Styczeń, 2025, 16:47 »
Uczciwość OWSIAKA dla niektórych wręcz dla wielu jest PARADYGMATEM.

Argumenty, jawne dane wyłożone na tacy muszą zmiękczyć błonę na oczach aby zaczął taki człowiek przetwarzać w umyśle informacje do niego docierające, zadawać sobie pytania i na nie SAMODZIELNIE odpowiadać.

Niestety w temacie OWSIAKA to co udało się najbardziej to SPOLARYZOWAĆ społeczeństwo.

Pamiętajcie.   Nie ma chleba dla ludu to dajmy im Igrzyska.     

Offline Nemo

• El Kapitan
« Odpowiedź #56 dnia: 31 Styczeń, 2025, 18:17 »
Dopiero teraz zobaczyłem kto ten wątek założył, bo nie czytałem go od początku. A to przecież nasz nadworny politykier.
WOŚP-u nikt nikomu nie każe lubić, ani wspierać. Ale jak ktoś nie wspiera, to niech nie przeszkadza. Ci co wpłacają, robią to z  własnej nieprzymuszonej woli. Akceptują to co WOŚP zrobi z ich pieniędzmi. To mam pytanie do krytykantów. Co Was obchodzi na co ludzie którzy wspierają WOŚP wydają swoje pieniądze? Daliście je im? Rozporządzają oni Waszymi pieniędzmi? Jeżeli nie, to jakim prawem krytykujecie to na co oni wydają swoje pieniądze? Co Wam do tego? Dlaczego nie krytykujecie z taką pasją zbiórek pieniędzy "na tacę" w kościołach? Dlaczego nie krytykujecie wszelkich innych zbiórek pieniężnych?
Osobiście wspierałem, wspieram i zawsze będę wspierał WOŚP.
Na tym kończę swój udział w tym temacie. Każdy niech sobie swoje myśli. Ale powtórzę. Nie pomagasz? Ok. Ale nie przeszkadzaj.
Mahatma Gandhi

Offline Nadaszyniak

• Pionier specjalny
  • Polubień: 8819
  • Psychomanipulacja owieczek # wielkiej wieży(Ww)
« Odpowiedź #57 dnia: 31 Styczeń, 2025, 19:07 »
Nie ma ciekawszych tematów na Forum  jako ''gównoburza'' , to skierowano uwagę na WOŚP i pisze się eposy, nudzą się zapaleńcy więc idź na SK i do skrzynki rzuć kilka miedziaków tylko aby głośno zabrzęczało jak w tym temacie

Online donadams

« Odpowiedź #58 dnia: 31 Styczeń, 2025, 19:24 »
Ci co wpłacają, robią to z  własnej nieprzymuszonej woli. Akceptują to co WOŚP zrobi z ich pieniędzmi.

Być może robią to wprowadzeni w błąd.

To mam pytanie do krytykantów. Co Was obchodzi na co ludzie którzy wspierają WOŚP wydają swoje pieniądze? Daliście je im? Rozporządzają oni Waszymi pieniędzmi? Jeżeli nie, to jakim prawem krytykujecie to na co oni wydają swoje pieniądze? Co Wam do tego?

Nie krytykuję ludzi, którzy wspierają WOŚP. Krytykowałem WOŚP. To zasadnicza różnica, prawda? Jeśli jednak mam zwrócić uwagę na powód, dla którego ci ludzie rozporządzają w taki a nie inny sposób swoim majątkiem, to być może robią to będąc wprowadzeni w błąd i w rzeczywistości mogliby nie być zadowoleni, co dzieje się z ich pieniędzmi. Nie są zadowoleni, gdy jedna lub druga partia zwinie kilkaset tysięcy złotych z tego lub tamtego funduszu. Może nie byliby zadowoleni, gdyby to samo oznaczał brak transparentności WOŚP.

Dlaczego nie krytykujecie z taką pasją zbiórek pieniędzy "na tacę" w kościołach? Dlaczego nie krytykujecie wszelkich innych zbiórek pieniężnych?

Załóżmy wątek o innych zbiórkach. Te "na tacę" moglibyśmy omówić w tym samym kontekście co WOŚP i osobiście doszedłbym raczej do zbliżonych, krytycznych wniosków. Jednocześnie nie krytykujemy "wszelkich innych" zbiórek, bo przecież nie wszystkie zbiórki są złe. Osobiście wspieram te na konkretne cele, staram się raz w miesiącu wybrać jakąś zbiórkę i dokonać wpłaty. ostatnio była rehabilitacja nastolatki (staram się wybierać takie nieoczywiste; stety albo niestety jest tak, że jednak im mniejsze dziecko, im bardziej dramatyczna sytuacja, tym prościej nadać rozgłos, więc staram się też pamiętać o tych, którzy już tacy medialni nie są, polecam gorąco brać takie osoby także pod uwagę).

Osobiście wspierałem, wspieram i zawsze będę wspierał WOŚP.
Na tym kończę swój udział w tym temacie. Każdy niech sobie swoje myśli. Ale powtórzę. Nie pomagasz? Ok. Ale nie przeszkadzaj.

:)