Witaj, gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj się.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Autor Wątek: zgłoszenie prokuratorowi konkretnego przypadku pedofilii  (Przeczytany 786 razy)

Offline Sebastian

zgłoszenie prokuratorowi konkretnego przypadku pedofilii
« dnia: 10 Wrzesień, 2024, 10:16 »
mam pytanie: czy znacie jakikolwiek chociażby jeden pojedynczy przypadek (w Polsce lub w dowolnym kraju na świecie) gdy starszyzna zborowa faktycznie _zgłosiła_ władzy państwowej dowolnego państwa na świecie konkretny przypadek pedofilii i aktywnie wspierała dążenia prokuratora do ukarania zboczeńca?
Cytat: dziewiatka
Sprawa świadków też się rozwiąże po ogłoszeniu pokoju i bezpieczeństwa przyjdzie nagła zagłada i świadka nie będzie spojrzysz na jego miejsce a tu normalny człowiek
:)

Online Do

Odp: zgłoszenie prokuratorowi konkretnego przypadku pedofilii
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Wrzesień, 2024, 11:32 »
Nie znam i nie słyszałem nawet o takim przypadku

Offline Legion

« Odpowiedź #2 dnia: 08 Luty, 2025, 12:18 »
Sorry, że tak późno.
Tak, posiadam notatkę starszych zboru w których zawiadomienie do policji zostało złożone po wcześniejszej konsultacji z Nadarzynem - 2017r.
Nie spać! Zwiedzać! Słooowooo Głoooś!

Offline Sebastian

« Odpowiedź #3 dnia: 08 Luty, 2025, 16:56 »
Sorry, że tak późno.
Tak, posiadam notatkę starszych zboru w których zawiadomienie do policji zostało złożone po wcześniejszej konsultacji z Nadarzynem - 2017r.
czy dysponujesz wiedzą, jaką karę sędzia zasądził zboczeńcowi i ile lat zboczeniec faktycznie przesiedział za kratkami?
Sprawa świadków też się rozwiąże po ogłoszeniu pokoju i bezpieczeństwa przyjdzie nagła zagłada i świadka nie będzie spojrzysz na jego miejsce a tu normalny człowiek

Offline donadams

« Odpowiedź #4 dnia: 08 Luty, 2025, 19:31 »
Poczyniłeś odważne założenie...
Chrystus umarł za nasze grzechy, został pogrzebany i trzeciego dnia zmartwychwstał - zgodnie z Pismem.

Offline Sebastian

« Odpowiedź #5 dnia: 10 Luty, 2025, 10:00 »
Poczyniłeś odważne założenie...
staram się być optymistą i wierzyć że przynajmniej niektórzy przestępcy trafiają tam gdzie powinni

Offline falafel

« Odpowiedź #6 dnia: 12 Luty, 2025, 07:27 »
mam pytanie: czy znacie jakikolwiek chociażby jeden pojedynczy przypadek (w Polsce lub w dowolnym kraju na świecie) gdy starszyzna zborowa faktycznie _zgłosiła_ władzy państwowej dowolnego państwa na świecie konkretny przypadek pedofilii i aktywnie wspierała dążenia prokuratora do ukarania zboczeńca?
Standardem jest, przynajmniej od pewnego czasu, ze starsi maja obowiazek zlozyc doniesienie na policje

Offline Sebastian

« Odpowiedź #7 dnia: 12 Luty, 2025, 14:54 »
Standardem jest, przynajmniej od pewnego czasu, ze starsi maja obowiazek zlozyc doniesienie na policje
a czy jest standardem sumienne wykonywanie tego obowiązku? Czy raczej omijanie tego obowiązku na wszystkie sposoby?

Offline Legion

« Odpowiedź #8 dnia: 14 Luty, 2025, 01:53 »
Nie chcę zdradzać zbyt wielu szczegółów, ponieważ notatkę tą dorwałem w niezbyt wysublimowany sposób (albo całkiem wysublimowany ale totalnie bez zgody właścicieli tych notatek xD).
Powiem tylko tyle, że do brata starszego dotarł donos, że osoba donosząca była świadkiem dziwnego zachowania ojczyma względem pasierbicy... (spanie w jednym łóżku ojczyma z dziewczynką).
Bracia starsi, po wcześniejszej rozmowie z działem prawnym w Nadarzynie, zgłosili ten donos na policji i niestety nic więcej nie wiem o tej sprawie - rodzina o której jest mowa nie mieszka na terenie mojego zboru i nigdy ich nie poznałem.

Co ciekawe znalazłem drugą notatkę... i tutaj obmyto ręce po tym, gdy zgłaszająca matka zapytała czy może ona powinna zgłosić na policję.
Radzono matce aby pomodliła się wcześniej i nawiązała wieź z Jehową ponieważ czy zgłosi czy nie to będzie ponosić konsekwencje swej decyzji. Potem niech podejmie osobistą decyzję i notatka kończy się słowami:
Obowiązek chronienia dzieci Jehowa zlecił rodzicom. Więc jako matka ma prawo powiadomić o faktach władze.
Nie spać! Zwiedzać! Słooowooo Głoooś!

Offline Sebastian

« Odpowiedź #9 dnia: 14 Luty, 2025, 21:54 »
Nie chcę zdradzać zbyt wielu szczegółów, ponieważ
Rozumiem.

Dziękuję że odpowiedziałeś.