Witaj, gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj się.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Autor Wątek: Atak ONZ na organizację Bożą, czyli kongresowej manipulacji ciąg dalszy.  (Przeczytany 2234 razy)

Online donadams

Co racja, to racja :) żeby skutecznie opuścić sektę ŚJ wystarczy mieć tylko trochę szczęścia i prawidłowo wypełnione dyspozycje w sprawie krwi. Opuszczenie jest wtedy szybkie i niezwykle skuteczne, wręcz nieodwracalne :) niektórzy rodzice pomagają w ten sposób nawet swoim dzieciom, by te też mogły szybko i sprawnie opuścić sektę w podobny sposób ;) dobrze, że o wszystkim tam pomyśleli.
« Ostatnia zmiana: 15 Maj, 2024, 20:32 wysłana przez donadams »
Chrystus umarł za nasze grzechy, został pogrzebany i trzeciego dnia zmartwychwstał - zgodnie z Pismem.

Szwejk (dawniej Gorolik)

• Gość
Wyraźnie nie zauważyłeś sedna, to forum nie daje mi możliwości opuszczenia go.

Offline Roszada

Ja na przełomie 2018-2019 mogłem przez prawie rok samemu nie pisać. Inni wstawiali nowe światła.

Później w 2023 też poprosiłem o wstawienie mi moderacji i przez ładnych parę miesięcy nic nie pisałem na forum.

Jak się chce, to się znajdzie metodę. :)

Szwejk (dawniej Gorolik)

• Gość
A chciałem to zrobić uczciwie, rzeczywiście, wystarczy nie pisać, szkoda że fanatyczni katoliccy nie stosują się do tego.

Offline Roszada

A chciałem to zrobić uczciwie, rzeczywiście, wystarczy nie pisać, szkoda że fanatyczni katoliccy nie stosują się do tego.
A jakich tu fanatycznych katolików masz?
Tusia odszedł, a jego tak odbierano.
Jak mnie masz za fanatyka, to prędzej Ty jesteś oddany swej idei fanatycznie.

Ja mam mnóstwo przyjaciół wśród protestantów, exŚJ i niewierzących. Zapytaj ich czy ich nawracam, bo to chyba fanatycy robią głównie.

Na facebooku wiele osób nie zna mej przynależności religijnej a większość nawet o to nie pyta. ;D

Szwejk (dawniej Gorolik)

• Gość
Na śmietniku wylądowało morze postów, ludzi mądrzejszych ode mnie, którzy sugerowali że kryteria oceny "sekty" dotyczą nie tylko SJ, ale też KK. Ich też już dawno nie ma na tym forum. Świetnio to ostatnio podsumował Fabian Błaszkiewicz.  :)

Online donadams

Chrystus umarł za nasze grzechy, został pogrzebany i trzeciego dnia zmartwychwstał - zgodnie z Pismem.

Offline Roszada

Na śmietniku wylądowało morze postów, ludzi mądrzejszych ode mnie, którzy sugerowali że kryteria oceny "sekty" dotyczą nie tylko SJ, ale też KK. Ich też już dawno nie ma na tym forum.
Ja sam uważam, że w KK jest mnóstwo ludzi mających sekciarską postawę.
Ba, są wspólnoty, które stosują sekciarskie metody lub upodabniają się do sekt. Często nieświadomie, a czasem świadomie.

Bardzo często ten zarzut stawia się Neokatechumenatowi.
Miałem swoje przygody z ludźmi tego typu.

A byli też tacy, co mnie za heretyka mieli a nie fanatycznego katola. :D

Doszkol się, bo widzę brak Ci wiedzy. ;)

Offline Nadaszyniak

• Pionier specjalny
  • Polubień: 8692
  • Psychomanipulacja owieczek # wielkiej wieży(Ww)
(mtg): O co ? , tu właściwie chodzi z tą przepychanką słowną, kto ma rację.
Chcesz to PISZESZ na Forum nie chcesz NIE WSTAWIASZ kolejnych postów.
Podobnie jest z jednostkami w (Ww), pragną być w tym ugrupowaniu to zostają, inni natomiast opuszczają to ugrupowanie religijne - sprawa zamknięta.
Osoba pełnoletnia 18+, 30+, 50+ ... itd, sama dobrowolnie przyjęła  pogląd (Ww) - więc dlaczego ma pretensje, że została oszukana, sama jest temu winna.
Natomiast osoba będąca w sekcie (Ww), trudno tak los się potoczył do pełnoletności jest pod opieka rodziców, opiekunów (tak mówi prawo rodzinne w polsce), kiedy jest pełnoletnia decyduje za siebie i może odejść z sekty (Ww) w nie jednych okolicznościach z innych powodów jest odcięta od rodzinny wymazana z pamięci.
To wstrząsające zdarzenia , wywołujące u nie jednej takiej osoby stres, traumę ... itp.
Jednak patrząc obiektywnie w wielu rodzinach patologicznych dzieci pełnoletnie opuszczają takie gniazdo domowe i zaczynają żyć po swojemu nie przeżywając dalszego niegodziwego upokorzenia - zaczynają wszystko od nowa, nie uskarżają się, że los ich tak potraktował.
Można takie działanie przyrównać w odwrotnej sytuacji - urodzonych w rodzinie sJ.
Wszystko można uczynić dla swojego dobra i żyć w innym wymiarze rzeczywistości.
Problem jednak istnieje w tedy i tylko w tedy, gdy rodzina sJ jest podzielona poprzez opuszczenie tego wyznania jednego z członków.
Życie sprawia nam niespodzianki niekiedy stajemy przed wyborem, sytuacją, która pojawiła się niespodziewanie, ale czy z tego powodu mamy być rozgoryczeni, mściwi .. itp. "zamykam drzwi'' - nie wracając do zaistniałych wydarzeń.
Egzystowanie w osobistym życiu, to taka ''rosyjska ruletka'' Jesteś biedny zostaniesz biedakiem i narzekać będziesz albo poniesiesz wyrzeczenia i staniesz się bogaty w pełni tego słowa.
Podobnie jest wielu zwiodła (Ww), ale to nie powód rwać sobie włosy z głowy przez całe życie.
Natomiast te osoby, które ostrzegają przed plugastwem (Ww), postępują uczciwie.
W życiu obowiązują nas nakazy i zakazy jakie ustanowiło prawo polskie, aby nie zaistniał chaos i bezprawie.

« Ostatnia zmiana: 15 Maj, 2024, 21:22 wysłana przez Nadaszyniak »

Offline Roszada

Na śmietniku wylądowało morze postów, ludzi mądrzejszych ode mnie, którzy sugerowali że kryteria oceny "sekty" dotyczą nie tylko SJ, ale też KK. Ich też już dawno nie ma na tym forum.
Śmietnik czy Cmentarz oczyścił 'fanatyczny' exŚJ, a nie fanatyczny katol. ;D
Do tego momentu każdy forumowicz mógł sobie czytać tam, jak go interesowało.

Offline agent terenowy

O ironio, wychodzi na to, że łatwiej opuścić organizację, niż forum o tej organizacji. O ironio 🤣😅🤣
"Wszyscy, którymi kieruje duch Boży, naprawdę są synami Bożymi" (Rz 8:14 NŚ rew.)

Offline Storczyk

"Nic tak nie mobilizuje do działania jak strach i  świadomość, że jutro umrzesz "
Brzeziński i inni wiedzą  jak działa układ nerwowy człowieka.
Podobno włącza się walka o przetrwanie, instynkty prymitywne, gadzie.

Powiem szczerze ciarki mi po plecach poleciały jak to obejrzałam.
Choć wiem że to strachy na lachy.

Ale ci co są w sektę wpatrzeni jak w Boga ...nie wiemy co z nimi ... psychika może im siąść.

To nie jest tak, że to pójdzie bokiem, to wryje się w podświadomość szkoda tych dzieci...

Offline Efektmotyla

• Pionier specjalny
  • Polubień: 4687
  • Wspaniale że znajomi i rodzina się budzą :)
Mam swoją teorię, zaznaczam teorię co może się wydarzyć.

Otóż to opowiadają Świadkowie Jehowy od kilkudziesięciu lat, najpierw delegalizacja wszystkich religii a na końcu próba delegalizacji Najprawdziwszej religii wydarzy się ale na odwrót.

Faktem jest to że religia to obecnie problem dla rządzących, globalizacja i przmieszanie ludności powoduje tarcia i takie sytuacje jak w Niemczech gdzie rdzenna ludność stała się laicka i wyzwolona a nachodżcy oficjalnie domagają się wprowadzenia prawa szariatu.

Na dłuższą metę nie da się rządzić taką wieżą babel.

Żeby zabrać się za grubszy kaliber trzeba zrobić próbę na religii która w zamian nie zacznie biegać z pasami Szachida albo maczetą po metrze.

Świadkowie Jehowy to idealna grupa do zrobienia próby.

Ponadto w sytuacji słabnięcia USA na arenie światowej które to jest kolebką Korporacji JW.ORG Europejskie kraje mogą śmielej nałożyć ograniczenia na ten sekciarski szkodliwy ruch religijny celem wyciągnięcia wniosków przed zabraniem się za grubsze kalibry religijne.

Offline Nadaszyniak

• Pionier specjalny
  • Polubień: 8692
  • Psychomanipulacja owieczek # wielkiej wieży(Ww)

Ponadto w sytuacji słabnięcia USA na arenie światowej które to jest kolebką Korporacji JW.ORG Europejskie kraje mogą śmielej nałożyć ograniczenia na ten sekciarski szkodliwy ruch religijny celem wyciągnięcia wniosków przed zabraniem się za grubsze kalibry religijne.
Witaj Efektmotyla
Oby Twoja teoria się sprawdziła

Offline Roszada

Efektmotyla napisał:

Otóż to opowiadają Świadkowie Jehowy od kilkudziesięciu lat, najpierw delegalizacja wszystkich religii a na końcu próba delegalizacji Najprawdziwszej religii wydarzy się ale na odwrót.

Właśnie to na odwrót, czyli delegalizacja ŚJ jest bardziej prawdopodobna.

No bo jak niby ONZ ma zlikwidować islam?
Prędzej fanatycy islamu wysadzą ONZ. >:D

Jaki zasięg ma ONZ co do likwidacji buddyzmu, hinduizmu i islamu w Afryce, Azji?