Witaj, gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj się.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Autor Wątek: 2023 - Przewidywania Jehowy  (Przeczytany 1510 razy)

Offline Roszada

Odp: 2023 - Przewidywania Jehowy
« Odpowiedź #30 dnia: 26 Listopad, 2024, 12:20 »
Zdaje się nie odróżniasz słowa Bóg od słowa krasnoludki.
Czyżbyś wierzył w jedno i drugie? >:D

Offline Gostek

« Odpowiedź #31 dnia: 26 Listopad, 2024, 12:45 »
Nadal próbuję się zmuszać do wiary w niego. Jednak coraz więcej mam pytań ,co do jego osoby i jego działań odnośnie ludzi ...🙄

Offline Roszada

« Odpowiedź #32 dnia: 26 Listopad, 2024, 12:47 »
Nie ma co się zmuszać.
Jeśli jest coś takiego jak "łaska wiary", to jak się jej nie otrzyma, to żadne zmuszanie nic nie da. ;)

Offline Stanisław Klocek

« Odpowiedź #33 dnia: 26 Listopad, 2024, 12:53 »
No to jak nie istnieje, to po co się nim zajmujesz? >:D
Jehowa przewiduje, że ateiści, czy agnostycy nie zajmują się Bogiem, lecz ludźmi, którzy w Niego wierzą.
 :-X
Ja nie wierzę w krasnoludki i się nimi nie zajmuje
Jehowa przewiduje, że "Roszada nie zajmuje się krasnoludkami, gdyż nikt z ludzi nie wierzy w ich istnienie. Z tej przyczyny niema z kim zadzierać nosa  :o

Offline Roszada

« Odpowiedź #34 dnia: 26 Listopad, 2024, 13:07 »
Jak Klocek zaczął poszczekiwać, to już dalej z nim sobie bawcie się. >:D
Ma chłop wielką wiedzę, bo zahaczył już o wszystko, co się da. ;)

Offline Gostek

« Odpowiedź #35 dnia: 26 Listopad, 2024, 13:12 »
Nie ma co się zmuszać.
Jeśli jest coś takiego jak "łaska wiary", to jak się jej nie otrzyma, to żadne zmuszanie nic nie da. ;)

A ja nie lubię jak mi ktoś robi coś z łaski. Zawsze miałem do tego Awers.😝

Offline Roszada

« Odpowiedź #36 dnia: 26 Listopad, 2024, 13:17 »
To olej sprawę.

Offline Reskator

« Odpowiedź #37 dnia: 26 Listopad, 2024, 15:27 »

A ja nie lubię jak mi ktoś robi coś z łaski. Zawsze miałem do tego Awers.😝
Człowiek jak przyjmuje do domu szczenie czy kocię to robi mu łaskę-chyba można tak to postrzegać?

Offline Gremczak

« Odpowiedź #38 dnia: 26 Listopad, 2024, 15:49 »
Mój sąsiad nie ma problemu aby komuś udowodnić ,że bóg istnieje.
Jak ktoś chce, to mu pokaże boga.
Nie musi się zasłaniać się jakąś tam łaska wiary.
Jego bóg nie istnieje tylko w jego umyśle jak u strażnika świateł.

Offline Gostek

« Odpowiedź #39 dnia: 26 Listopad, 2024, 15:56 »
Człowiek jak przyjmuje do domu szczenie czy kocię to robi mu łaskę-chyba można tak to postrzegać?

Wiele rzeczy ludzie robią dla drugich z łaski.
Jednak od Boga,który jest najdoskonalszą osobą we wszechświecie oczekiwałbym konkretów a nie cząstkowych poszlaków przez które to jedni ludzie innych nienawidzą. Owszem są na świecie samozwańczy teolodzy,którymi są świadkowie Jehowy ,którzy to mówią w imieniu Boga i uspakajają ,że sytuacja jaka jest nie będzie trwała wiecznie i ,że w końcu jak sami mniemają Bóg zareaguje i włączy się w sprawy ludzi....
Niestety inni teolodzy nie za bardzo wiedzą ,co ich Bogowie zamierzają i czy w ogóle coś zamierzają w tej kwestii zrobić...
Jak na razie to religie się dzielą na nowe odłamy a ich członkowie twierdzą że to tylko ich  właśnie Bóg wysłuchuje a innymi gardzi.
Człowiek stoi z boku i się temu wszystkiemu przygląda i nierozumie dlatego wszechwiedzący i wszechmocny Bóg nie ingeruje i pozwala,żeby w jego imieniu panował zament  na ziemi . 😉
« Ostatnia zmiana: 26 Listopad, 2024, 15:58 wysłana przez Gostek »

Offline Reskator

« Odpowiedź #40 dnia: 26 Listopad, 2024, 16:09 »
Jehowa przewiduje, że ateiści, czy agnostycy nie zajmują się Bogiem, lecz ludźmi, którzy w Niego wierzą.

Co do Ciebie jednak Stanisławie to Bóg nie przewidział że agnostyk będzie zajmował się Bogiem :) :D
« Ostatnia zmiana: 26 Listopad, 2024, 16:15 wysłana przez Reskator »

Offline Gremczak

« Odpowiedź #41 dnia: 26 Listopad, 2024, 16:26 »

Wiele rzeczy ludzie robią dla drugich z łaski.
Jednak od Boga,który jest najdoskonalszą osobą we wszechświecie oczekiwałbym konkretów a nie cząstkowych poszlaków przez które to jedni ludzie i
Ja tam i cząstkowych poszlaków nie dostrzegam.

Z moim klientem rozmawiałem o pracy w niedzielę.
To nie, nie, bo kiedyś  w niedzielę coś robił i sobie tak palca rozwalił ,że miał szycie.
Jego stwierdzenie ,że to wszystko przez niedzielę, tak go bóg ukarał.
Dowód na istnienie boga. ;D

Kilka dni wcześniej sparzył sobie palca palnikiem gazowym i było to coś normalne.
Nie była to kara boża.
Gdyby to była niedziela to na pewno kara boża.
Jakie szufladkowe myślenie.
Niby inteligentny facet.
« Ostatnia zmiana: 26 Listopad, 2024, 16:27 wysłana przez Gremczak »

Offline Gostek

« Odpowiedź #42 dnia: 26 Listopad, 2024, 17:10 »
Ja mam teścia,niby mądry człowiek ,kiedyś zagorzały komunista,był nawet sekretarzem partii w 2 tysięcznym zakładzie pracy.
Teraz,kiedy mu ustrój zmienili to nie może się odnaleźć i codziennie lata do kościoła.A każde zdanie kwituje,-"dobry Bóg".

Offline Reskator

« Odpowiedź #43 dnia: 26 Listopad, 2024, 17:25 »
Ja mam teścia,niby mądry człowiek ,kiedyś zagorzały komunista,był nawet sekretarzem partii w 2 tysięcznym zakładzie pracy.
Teraz,kiedy mu ustrój zmienili to nie może się odnaleźć i codziennie lata do kościoła.A każde zdanie kwituje,-"dobry Bóg".
O tych "nawróconych" to na pęczki znam takiego co proboszczowi samochód kupił kościół i plebanie postawił,ziemię obrabiał a i tak dla klechy było to za mało i doszło do wojny w wyniku czego kleche biskup przeniósł do innej parafii bo parafianie i darczyńca mieli dobrodzieja dość.Powiem wiecej jak glosiłem w jednym z bloków i pukam do drzwi a sąsiadka otwiera i mówi to jest mieszkanie księdza i jak sie okazalo właśnie tego pazernego jegomościa.
« Ostatnia zmiana: 26 Listopad, 2024, 17:34 wysłana przez Reskator »

Offline Gostek

« Odpowiedź #44 dnia: 26 Listopad, 2024, 17:42 »
O tych "nawróconych" to na pęczki znam takiego co proboszczowi samochód kupił kościół i plebanie postawił,ziemię obrabiał a i tak dla klechy było to za mało i doszło do wojny w wyniku czego kleche biskup przeniósł do innej parafii bo parafianie i darczyńca mieli dobrodzieja dość.Powiem wiecej jak glosiłem w jednym z bloków i pukam do drzwi a sąsiadka otwiera i mówi to jest mieszkanie księdza i jak sie okazalo właśnie tego pazernego jegomościa.

Tak,to są ci co we wszystkim widzą palec boży.