Wygląda że to co pomyślałem jak 1 raz przeczytałem, doprowadzili do tragedii zaszczuli człowieka i jak król Saul nie dał się żywcem.
Wgrywają nam w umysły takie Qrestwa niszczą indywidualność zabierają rodziny to bez czego nieraz nie warto żyć , ludzie pękają.
Sprawca był byłym członkiem Kościoła Świadków Jehowy
08:29: Według informacji FOCUS online , zamachowiec z Hamburga był najwyraźniej byłym członkiem zboru Świadków Jehowy. Według "Hamburger Abendblatt" został wykluczony ze społeczności około półtora roku temu. "Spiegel" podaje też, że powinien to być mężczyzna między 30 a 40 rokiem życia. Według raportu nie był wcześniej znany władzom jako ekstremista.
W rzeczywistości, jak podaje "Abendblatt", używał pistoletu z kilkoma magazynkami. Podczas przeszukania jego domu nie znaleziono broni .
Policja potwierdza osiem ofiar śmiertelnych
8:13: Policja w Hamburgu ogłasza, że w szale zabijania zginęło co najmniej osiem osób. Sprawca jest „najwyraźniej” wśród zabitych. Kilka osób zostało rannych, niektóre poważnie.
Na filmie naocznego świadka widać, jak sprawca strzela do budynku
7.35: Naoczny świadek sfilmował w czwartek wieczorem, jak sprawca strzelał do budynku z zewnątrz. Na nagraniu widać, jak strzelec oddał dziesiątki strzałów przez wcześniej wystrzelone okno. Wkrótce potem ponownie wychodzi z kościoła, krótko przechodzi przez dziedziniec placówki, po czym wchodzi z powrotem do domu przez okno. Potem następuje więcej strzałów.
Naoczny świadek mówi: „Nawet nie zdawałem sobie sprawy z tego, co się dzieje. Nagrałem to telefonem komórkowym i dopiero przez zoom zorientowałem się, że ktoś strzela do Świadków Jehowy . I kiedy to kręciłem, zdałem sobie sprawę, co filmuję. // Na początku pomyślałem, że to zabawne, bo pomyślałem, ok, może nastolatek strzela z ślepej broni. Kiedy zdałem sobie sprawę, że ludzie umierają lub są poważnie ranni, poczułem się nieswojo tuż za progiem”.