Witaj, gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj się.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Autor Wątek: Ależ to prawdziwe i życiowe!!!  (Przeczytany 15428 razy)

Offline NNN

Odp: Ależ to prawdziwe i życiowe!!!
« Odpowiedź #135 dnia: 22 Czerwiec, 2025, 23:49 »
W tej niezwykle szczegółowej prezentacji odsłaniamy kulisy działalności Świadków Jehowy – organizacji, która przez dziesięciolecia otaczała się aurą religijnej czystości i rzekomego prowadzenia przez Boga, a jednocześnie skrywała poważne grzechy i praktyki niszczące życie jednostek i rodzin.

🔍 Prezentacja analizuje: Prawdziwe oblicze Ciała Kierowniczego, jego autorytaryzm i domaganie się absolutnego posłuszeństwa wiernych.

Fałszywe proroctwa i błędne interpretacje Pisma Świętego (m.in. lata 1914, 1925, 1975), które prowadziły do duchowego i psychicznego zniszczenia tysięcy osób.
 Mechanizmy ekskomuniki (wykluczenia) – brutalne i nieludzkie zerwanie relacji rodzinnych z osobami, które zadały pytania lub odeszły z organizacji.

Manipulację psychologiczną i system kontroli emocjonalnej, który pozbawia członków wolnej woli i samodzielnego myślenia.

Skandale pedofilskie tuszowane przez starszych zboru i brak współpracy z organami ścigania.

Zakazy leczenia krwią, które kosztowały życie wielu niewinnych osób, w tym dzieci.

Prawne batalie z byłymi członkami i sądami państwowymi w wielu krajach, w których organizacja przegrywała z powodu naruszeń praw człowieka.

Ekskomunika w organizacji Świadków Jehowy to nie duchowa praktyka naprawcza, lecz forma kary i represji, która ma zniszczyć więzi społeczne jednostki i zastraszyć resztę zboru.

Całość prezentacji opiera się na faktach, świadectwach byłych członków, dokumentach sądowych oraz dogłębnej analizie doktryny Świadków Jehowy w świetle Pisma Świętego i etyki chrześcijańskiej.

Prezentacja nie ma na celu ataku personalnego, lecz ujawnienie prawdy, która przez lata była ukrywana pod pozorem religijnej pobożności. Jeżeli sam byłeś członkiem tej organizacji, znasz kogoś, kto cierpi z jej powodu, lub po prostu chcesz poznać kulisy tej struktury – ten materiał jest właśnie dla Ciebie.

« Ostatnia zmiana: 22 Czerwiec, 2025, 23:51 wysłana przez NNN »
Nie walczę z organizacją, ja się przed nią bronię, jestem jej ofiarą!
Droga jest mi moja wolność.

Offline NNN

« Odpowiedź #136 dnia: 25 Czerwiec, 2025, 22:39 »
     @vanessap9260   
  To jest bomba!!!!!😂 height=16😅 height=16😂 height=16😅 height=16😂 height=16 Dzieki❤ height=16

@marina99967   
   Hahaha dobre 😄 height=16tak się poważnie zaczynało że myślałam że to z ich strony😂 height=16 Super pomysł.
« Ostatnia zmiana: 25 Czerwiec, 2025, 22:45 wysłana przez NNN »

Offline NNN

« Odpowiedź #137 dnia: 02 Lipiec, 2025, 22:09 »

@Krucjata.Illuminati

Materiał nie jest jeszcze zakończony, ten temat jest bardzo obszerny dlatego będzie dalsza część

@biblijnachronologia   
   powiem wam szczerze, że nie mogłem tego dooglądać do końca. Wstrząsnęło mną to i czuję ogromne rozgoryczenie. Stanąłem gdzieś w połowie 5 minuty. Zakłamana religia świadków, łowi ludzi wizją życia w raju i poznaniem imienia Ojca Jehowy, choć taki zwrot nie istnieje w Biblii. Może kiedyś oglądnę do końca,  materiał jest zbyt ciężki emocjonalnie   

« Ostatnia zmiana: 02 Lipiec, 2025, 22:59 wysłana przez NNN »

Offline NNN

« Odpowiedź #138 dnia: 02 Lipiec, 2025, 22:56 »
Komentowany artykuł: https://wol.jw.org/pl/wol/d/r12/lp-p/...

Kontakt ze mną poprzez Telegram: https://t.me/kanallacznosci     email: kanallacznosci@gmail.com
Chcesz dołączyć do kawiarenki? Napisz na kanallacznosci@gmail.com.
« Ostatnia zmiana: 02 Lipiec, 2025, 23:00 wysłana przez NNN »

Offline NNN

« Odpowiedź #139 dnia: 24 Lipiec, 2025, 00:04 »
Budując kłamstwo na kłamstwie, Ciało Kierownicze nadal wprowadza w błąd swoją trzodę co do prawdziwej nadziei, jaką daje im Pismo Święte. Geoffrey Jackson twierdzi, że Wielka Duchowa Świątynia Jehowy jest przenośnią i nie składa się z namaszczonych duchem dzieci Bożych, jak mówi Biblia. Redefiniuje również "świętą służbę" jako służącą interesom JW.org i całkowicie rozmywa znaczenie wielbienia. Ten film obnaża jego kłamstwa, używając Przekładu Nowego Świata jako dowodu.

@Joanna77994   
   No tak duchowa świątynia. Takie to proste wg Biblii i takie zagmatwanie według organizacji . Dziękuję świetny materiał daje do myślenia także w kwestii przejrzystości finansowej. Niestety organizacja ukrywa swój bilans oraz rachunek zysków i strat, nigdy nie opublikowała pełnych informacji finansowych.   

« Ostatnia zmiana: 24 Lipiec, 2025, 00:14 wysłana przez NNN »

Offline NNN

« Odpowiedź #140 dnia: 26 Lipiec, 2025, 21:53 »
Dlaczego 100 000 osób odchodzi ze Świadków Jehowy – Nieopowiedziany Exodus. Co by było, gdyby wszystko, w co wierzysz, opierało się na milczeniu? Każdego roku ponad 100 000 osób po cichu odchodzi ze Świadków Jehowy.W tym filmie dokumentalnym ujawniamy ukryte nadużycia, kontrolę emocjonalną, zdradę doktrynalną i prawdziwe liczby, których Strażnica nie chce, żebyś zobaczył. Od wykluczeń po Australijską Komisję Królewską – odkryj prawdę, którą odkryły tysiące osób – i dlaczego odeszły. 👉 Jeśli kiedykolwiek kwestionowałeś JW.org, ich politykę lub to, co znaczy „być w prawdzie”, to jest to film, którego nigdy nie chcieli, żebyś zobaczył.🧠 Oparty na prawdziwych historiach ocalałych, badaniach ekspertów i wyciekłych danych organizacji.

« Ostatnia zmiana: 26 Lipiec, 2025, 21:57 wysłana przez NNN »

Offline donadams

« Odpowiedź #141 dnia: 27 Lipiec, 2025, 09:21 »
Chciałbym spytać, w którym miejscu tego filmu pojawia się informacja o tym ile osób odchodzi, że jest to ponad 100 000, a także w którym miejscu są wspomniane badania ekspertów i wyciekłe z organizacji dane? Zmarnowałem 27 minut życia przez ten idiotyczny opis, który jest zwykłym clickbaitem (cholernie długim).

W tym filmie nie ma żadnego z powyższych elementów. Oglądanie tego to strata czasu.
Chrystus umarł za nasze grzechy, został pogrzebany i trzeciego dnia zmartwychwstał - zgodnie z Pismem.

Offline NNN

« Odpowiedź #142 dnia: 29 Lipiec, 2025, 00:11 »
NOWY FORMAT: Tekst dzienny ŚJ 😂 START : 1 lipiec 2025

@monikamonika3268   
   U sj manipulacja goni manipulacje. 😅 height=16CK 😅 height=16starzeje się i głupieje 😅 height=16
« Ostatnia zmiana: 29 Lipiec, 2025, 00:25 wysłana przez NNN »

Offline NNN

« Odpowiedź #143 dnia: 01 Sierpień, 2025, 13:35 »
W podcaście porównuję zachowania religii Świadków Jehowy do zachowań mafii. Wskazuję na największą "zbrodnię" Świadków Jehowy, czyli ostracyzm. Obligatoryjność jego stosowania powoduje wykluczenia społeczne, bierną agresję, oraz rozbijanie rodzin i przyjaźni. Przymusowy ostracyzm MUSI zostać zakazany.

@ciesielstwodekarstwo7194   
  Genialnie zorganizowane konsorcjum deweloperskie... pracownicy pracują za darmo i jeszcze kupują grunty i materiały za swoje. Tak perfekcyjnego przedsiębiorstwa bez kosztów nikt nie zorganizował nigdy.

@krainarozmaitosci3441   
   Regie, dawno nie słuchałam tak rzeczowego i trafnego  podcastu. Powiedzieć, że porównanie jest genialne, to jakby nic nie powiedzieć. Cieszę się, że tu jesteś. Jestem ex śj, ale na całe szczęście moja rodzina nigdy nie była, więc ucieszyli się, że odeszłam. Przyjaciółka tak wtedy myślałam półtora roku przed moim odejściem przestała się do mnie odzywać bez słowa wyjaśnienia, innych przyjaciół nie miałam, więc szczęśliwie ostracyzm jest mi na rękę.  Nikt mi dupy nie zawraca. Nie mniej jednak współczuję tym wszystkim, których ostracyzm doprowadził do depresji czy innych schorzeń i bólu emocjonalnego. W zborze, w którym byłam był 15 letni chłopak, ochrzczony jak miał chyba 11 lat. Poszedł do gimnazjum,  zakochał się jak to wśród młodzieży bywa i chyba chciał odejść. Jak musiała być ogromną presja w domu, że pewnego zimowego dnia wyszedł na zbiórkę i popełnił samobójstwo. Przyznam, że nie żal mi było rodziców,  bo wiem, że byli i są fanatykami i że to tylko i wyłącznie ich wina. Tak się kończą przedwczesne chrzty, układanie życia przez rodziców i przekładanie swoich ambicji na dzieci. Masz rację Regie to Mafia w najgorszym wydaniu, bo pod imieniem Bożym. 😢 height=16😢 height=16
« Ostatnia zmiana: 01 Sierpień, 2025, 13:42 wysłana przez NNN »

Offline NNN

« Odpowiedź #144 dnia: 01 Sierpień, 2025, 15:33 »
„Nowy miesiąc, nowy tekst – i od razu obietnica: Jehowa ratuje prawych ze wszystkich problemów… no chyba że masz na imię Abel, Jan Chrzciciel albo Szczepan :D

@jennyvann-2-xl   
 Karuzela kłamstw, trafne określenie. Szczerze mówiąc to trudno było doszukać się treści w tych tekstach dziennych, no ale teraz rzucasz światło na te herezje i manipulację. Dziękuję

@kjdonna
 Tak, ciało ma odpowiedź na każde pytanie, nieważne czy mądre czy głupie.. Obnażaj ich prawdę nadal. Serdecznie pozdrawiam:) 

@webermax6768   
 U mnie w zborze był brat grubo po 30 stce, nie pracował, mieszkał z rodzicami sJ, bardzo nie lubił się z ojcem, na zebrania przychodzili bardzo osobno, ale ten brat całe dnie spędzał na ulicy na głoszeniu, raczej na próbie rozdawania strażnicy. Kochani bracia szeptali że jak brat straci rodziców, to nie dadzą mu jeść, a może organizacja da za wysiłek? a może sam Jehowa nakarmi za całe dnie spędzone na rozdawaniu strażnicy? - kto da temu wiernemu słudze zboru jeść!?!?😆 height=16🤣 height=16😁 height=16😀 height=16
« Ostatnia zmiana: 01 Sierpień, 2025, 15:41 wysłana przez NNN »