Ogłoszenie
12 marca 2022
DLA ZBORÓW
1. Wznowienie zebrań zborowych z osobistym udziałem obecnych. Z ogromną radością przekazujemy wam informację, że Ciało Kierownicze podjęło decyzję, by od 1 kwietnia 2022 roku we wszystkich zborach na świecie wznowić zebrania z osobistym udziałem obecnych. Prosimy, żebyście uważnie wysłuchali poniższych wskazówek:
1) Z wyjątkiem miejsc, gdzie obowiązują restrykcje rządowe, wszystkie zbory wznowią zebrania w tygodniu i w weekend z możliwością osobistego udziału. Będą się one odbywać zgodnie z wszelkimi wprowadzonymi przez władze przepisami dotyczącymi zgromadzeń w trakcie pandemii COVID-19. Nadal obowiązują ograniczenia z Biura Oddziału, dotyczące korzystania z Sali Królestwa w innych celach, takich jak zbiórki do służby.
2) Zaleca się, żeby osoby przedstawiające punkty w programie zebrania były obecne w Sali Królestwa.
3) Aby korzystać z zebrań z osobistym udziałem obecnych, nie trzeba być zaszczepionym, chyba że wymagają tego władze.
4) Osoby obecne na zebraniach z możliwością osobistego udziału zachęca się do noszenia masek. Uczestnicy programu mogą zdecydować, czy na scenie będą w maskach, czy nie. Oczywiście ich noszenia mogą wymagać przepisy rządowe.
5) Tam, gdzie to możliwe, każdy zbór utrzyma w wypadku zebrań opcję wideokonferencji, organizowanej na przykład za pomocą aplikacji Zoom.
6) Należy szanować osobiste decyzje dotyczące zaszczepienia oraz tego, czy ktoś będzie fizycznie obecny na zebraniach.
2. Na razie wskazówki dotyczące innych form działalności organizacyjnej, takich jak zgromadzenia, kongresy czy działalność kaznodziejska, pozostają bez zmian.
3. Pamiątka. Każdy zbór dołoży starań, by zorganizować obchody Pamiątki z osobistym udziałem obecnych i mówcy.