Dlaczego są wyłączone łapki w dół pod filmami?
Co o tym sądzicie?
Bo wszędzie są wyłączone łapki w dół. Już od ponad miesiąca YT wyłączył licznik łapek w dół.
Sformułuję inaczej pytanie.
Czy uważasz, że każdy kraj ma prawo do dowolnej formy uzbrojenie?
Co ma piernik do wiatraka? Czy naprawdę najpierw trzeba odpowiedzieć na takie absolutystyczne pytania, by potępić faszystowską agresję na niepodległe Państwo? Czy nie jest może tak, że każda sytuacja jest inna i czasami rzeczywiście możemy mieć do czynienia z jakimś Casus Belli? Jaki niby mamy w przypadku Ukrainy? Żadnego! Jak mógłby istnieć, skoro Rosja Ukrainie żadnej wojny nie wypowiedziała. Po prostu zaczęła bombardować wszystkie
duże miasta. Tworzycie tu teorie, domyślacie się spisków i upatrujecie winy w ofierze. Jednak sam Putin już wielokrotnie powiedział, dlaczego napadł Ukrainę, tylko go nie słuchaliście - dla niego Ukraina to nie kraj, to region Rosji. Dla niego nie ma Ukraińców, są tylko obywatele dawnej radzieckiej republiki. Nie udało się zalokować tam na stałe tego tchórza, Janukowicza przez fałszerstwa wyborcze, to Putin postanowił siła dołączyć Ukrainę do Putinowskiej strefy wpływów. Putin chciałbyć jak Hitler, jednak ostro się przeliczył i teraz zachód jego kraj sprowadził (nie sprowadza, już sprowadził) na kolana.
Jednak dla waszej ciekawości - nie jestem fanem broni atomowej, dlatego pytanie mnie o to, czy Iran powinien dążyć do posiadania broni atomowej jest bezprzedmiotowe. Jednak jeżeli pytacie mnie, czy USA lub koalicja zachodu powinna dokonać inwazji na tej kraj, zabijać jego cywili by zapobiec posiadaniu przez Iran ten broni, to odpowiedź jest dla mnie oczywista: NIE! W końcu w sąsiedztwie Iranu już jeden kraj narodowy ma broń atomową. Zrozumiałe jest, że kraj z nim zwaśniony mógłby chcieć dążyć do zlikwidiwania tej dysproporcji.
Problem w tym, że nic na to nie wskazuje. Do tego nie wiem dlaczego tego Iranu żeście się uczepili, skoro ani USA ani zachód nie napisali na Iran. Raczej chętni z nim handlują.
Kolejna rzecz to to, że w departamwc stanu w USA siedzą zbrodniarze wojenni. Nie ma co do tego wątpliwości. Jednak co ma piernik do wiatraka? Dzisiaj to Rosja najechała Ukrainę i to bezpośrednio zagraża Europie - szczególnie Polsce i krajom bałtyckim. Ze względów geopolitycznych w interesie Polski jest pomoc Ukrainie i jej zwycięstwo nad wojskami okupanta. Oprócz tego podstawowa moralność nasuwa chęć pomocy napadniętym - ludziom, którzy bronią swoich bliskich, domów i ziemi mimo 10x przewagi przeciwnika.