Skupiasz się Blue na najnowszych informacjach,są to naturalne emocje u ludzi, którzy kierują się głównie emocjami.
Widać to dobrze w tym wątku. Wojna jest okrutna i niesie za sobą głównie śmierć i cierpienia cywilów. Nie ma znaczenia czy mowa o Rosji, Syrii, USA czy Izraelu.
Bucza wymieniana przez wszystkie przypadki jako dowód na bestialstwo Rosjan a wspomniana przeze mnie Al - Hadisa i cywile na których wykonano egzekucję w ich własnych łóżkach - tu już nie warto w ogóle się odnieść.
Tym bardziej, że tylko jeden ze sprawców masakry został zdegradowany - tyle.
Pytam ponownie - gdzie były sumienia oburzonych, gdy ludzie umierali w Iraku, Syrii? Czyżby tam to była słuszna wojna z terrorystami, których amerykańscy żołnierze nazywali "szmatogłowymi" a cały zachodni świat miał gdzieś?
Każda wojna jest zła i powinna się skończyć najszybciej, jak to możliwe. Ale tak już działa świat, że liczą się bardziej interesy i polityczne rozgrywki, niż ludzkie życie.
Co do propagandy wojennej, to widziałem sporo fejkowych przeróbek tworzonych przez stronę rosyjską. Ile zdementowano ukraińskich przeróbek? Ja takich nie widziałem.
Ile zdementowano ukraińskich fejków?
Ja znam co najmniej kilka doniesień i twierdzeń, które okazywały sie kłamstwem rozpowszechnianym ku podniesieniu morale.
Kto ma dementować fejki ukraińskie? My stoimy po stronie Ukrainy, kto miałby podważać ich słowa? Tutaj łyka się wszystko, co tylko wymyślą.
Zwyciężają w wojnie propagandowej, bo mają świetnych doradców. Propaganda rosyjska zawsze była krok wstecz do tej zachodniej.