Ależ ja niczego od Ciebie nie chcę. W ramach dyskusji wyrażam swoje zdanie - moje zdanie jest takie jak w poprzednich postach.
Przypominam je dla wygody: To na stawiającym tezę ciąży obowiązek jej udowodnienienia. Nie odwrotnie! Tak jak wspomniał Vog - kiedy ktoś postuluje istnienie Świętego Mikołaja, to prawdziwość tej tezy nie jest dowodzona przez niemożność zdobycia dowodów jego nieistnienia. Tak samo jest z tymi badaniami.
Dopóki ich na oczy nie zobaczę, to nawet nie ma za bardzo się do czego odnieść.
Dobry wieczór.
Przypominam, że ja nie stawiałam żadnej tezy!
Twierdzisz, ze na stawiającym tezę, ciąży obowiązek jej udowodnienia, więc moja odp. była, że masz skierować w takim razie swoje żądanie do stawiającego/ych tezę i moje zdanie jest takie, jak w wszystkich moich postach pisanych ok. 6 godzin.
Ja podałam link, cytat, nie tezę.
Ta teza nie jest moją tezą.
Widzisz różnicę? Bo aż kole w oczy.
Miałeś Ty i Vog na bieżąco moje odpowiedzi, że nie ode mnie powinniście żądać odpowiedzi na Wasze pytania., ,
Trwało to od godz. 18.58 do godz.01. - ok 6 godzin.
Czy Doktor nauk medycznych Zbigniew Martyka wymienił te badania?
Nie przyszło Ci na myśl, że te badania, które wymienił Dr. Zbigniew Martyka zwyczajnie obowiązkowo , były dopięte jako dowód przesłuchania?
Bo mnie to przyszło na myśl.
Co za przypadek.
(................................) No popatrz, co za przypadek.
Tyle cytowania wystarczy.
W związku z bezpodstawnymi w mojej ocenie żądaniami Blue i Vog -a:
OCENA PRZYDATNOŚCI MASEK W WALCE Z COVID-19I SKUTKI UBOCZNE ICH NOSZENIA (CO MÓWI NA TEN TEMAT NAUKA?)Spis treści:WSTĘP...2ROZDZIAŁI:Ocenaskutecznościmasekwzatrzymywaniuwirusówukładuoddechowego4ROZDZIAŁ II: Maski na salioperacyjnej.............................................................................20ROZDZIAŁ III: Badanie z Tokio (jaka jestprawda?)...........................................................25ROZDZIAŁIV:Czynoszeniemasekmaskutkiubocznedlazdrowia?................................27ROZDZIAŁ V: Psychiczne skutkinoszeniamasek...............................................................36ROZDZIAŁ VI: Publiczne wypowiedzi ekspertówmedycznych............................................44ROZDZIAŁ VIa: Wypowiedzi naukowców zgodne ze stanem wiedzymedycznej.....................................44ROZDZIAŁ VIb: Niespodziewana zmianazdania.......................................................................................46SUPLEMENT...50Wolna Polska Opole
https://wpopole.pl/styczeń 2021Wolna Po
https://rebel24.pl/wp-content/uploads/2021/08/Opracowanie-maski-styczen-2021.pdf177 badań, które są---------------> OGÓLNODOSTĘPNE ! <------------ zebrane w całość przez Dr. P. Witczaka.
"1.Ocena skuteczności bawełnianych i chirurgicznychmasekBadanie z 2015r.Tytuł: ”A cluster randomised trial of cloth masks compared with medical masks in healthcare workers”.Autorzy: Raina MacIntyre, Holly Seale, Tham Chi Dung, Nguyen Tran Hien, Phan Thi Nga, Abrar Ahmad, Chughtai i inniPrawdopodobnie jedno z najszerzej zakrojonych i udokumentowanych badań dotyczących skuteczności masek.ProfesorRainaMacIntyrejestkierownikiemSzkołyZdrowiaPublicznegoiMedycynySpołecznejUni-wersytetu Nowej Południowej Walii w Australii. Jest także przewodniczącą Biosecurity Program w Instytucie Kirby, któryprowadzibadaniazzakresuepidemiologii,wakcynologii,prewencjibioterrorystycznej,matema-tycznegomodelowania,genetycznejepidemiologii,zdrowiapublicznegoipróbklinicznychwzakresiechorób zakaźnych. Szeroko zakrojone badanie przeprowadzono na 1607 pracownikach służby zdrowia, którzy zostali podzieleni na trzy grupy: grupę, która nosiła przez cały czas maskę medyczną, grupę noszącą przez cały czas maskęztkaninyorazgrupękontrolną,którastosowaładotychczasowąpraktykę(zakładaniemaskibądźniew zależności odpotrzeby).Poziomwszystkichwynikówinfekcjibyłnajwyższydlagrupnoszącychmaski,zpoziomeminfekcjigrypo-podobnej znacząco wyższym w przypadku masek materiałowych. Osoby noszące maski z tkaninymiały najwyższy wskaźnik infekcji, wyższy nawet niż grupa kontrolna.Analiza użycia masek pokazywała, że ILI (infekcje grypopodobne) (...) i laboratoryjnie potwierdzone wi-rusy (...) były znacząco wyższe w grupie noszącej maski bawełniane w porównaniu z grupą noszącą maski chirurgiczne.Penetracjacząstekprzezmaskimateriałowewynosiłaprawie97%przy44%wprzypadkumasek chirurgicznych.WedługbadaczyjesttopierwszebadanieRCT*dotyczącemasekmateriałowychijegowyniki przestrzegają przed stosowaniem masekmateriałowych.„Jest to ważne odkrycie wpływające na bezpieczeństwo i higienę pracy. Zatrzymywanie wilgoci, ponowne stosowanie masek materiałowych i słaba filtracja mogą doprowadzić do zwiększonego ryzyko wystąpienia infekcji.Koniecznesądalszebadania(...).Jednakżemaskimateriałoweniepowinnybyćzalecanejakośrodek zapobiegawczydlapracownikówsłużbyzdrowia,szczególniewsytuacjachwysokiegoryzyka,awytycznemuszą zostaćuaktualnione.”„Wykazano,żeskutecznośćfiltracjibyławyjątkowosłaba(prawie0%)wprzypadkumasekz tkaniny.Obserwacjeprzeprowadzonepodczas(epidemiiwirusa)SARSsugerowały,żenoszeniemasekiinne praktyki zwiększają ryzyka infekcji z powodu wilgoci, dyfuzji cieczy i zatrzymywania patogenów. Te efekty mogą być związane z maskami zmateriału.”„Chociażniewykazanoskutecznościwprzypadkumasekmedycznych,możliwajestskutecznośćowielkości zbytmałej,abymożnabyłojąwykryć.”„Co więcej, nie znaleźliśmy znaczącej różnicy we wskaźnikach izolacji wirusa u użytkowników masek me-dycznychmiędzytrzemabadaniami,cosugeruje,żewynikitegobadaniamożnainterpretowaćjakoczęściowo wyjaśnioneszkodliwymwpływemmasekzmateriału.”(RCT* (Randomized Controlled Trial)"
Dalszy ciąg na temat badań randomizowanych i nie nierandomizowanych nt. skuteczności/ nieskuteczności noszenia maseczek w podanym linku:
https://rebel24.pl/wp-content/uploads/2021/08/Opracowanie-maski-styczen-2021.pdf Powyższe zgodnie z żądaniami zainteresowanych Forumowiczów.
Proszę mi nie stawiać zarzutów, jak poprzednio, że powielam niebezpieczne treści, i narażam ludzi na śmierć, gdyż jak widzicie są to treści , JAK NA RAZIE DOPUSZCZONE DO PRZESTRZENI PUBLICZNEJ, bo był to z Waszej strony, tak zwany "cios poniżej pasa".
A po drugie, żądaliście tych treści.
Przecież to zupełnie zrozumiałe, że gdy będzie udowodnione, że coś jest falszem, to się tego powielać NIE BĘDZIE.
Przecież "my odstępcy", fałszem się brzydzimy, dlatego ORGANIZACJE WTS porzuciliśmy.
Jeżeli macie dokumenty, że prawnie już powyższe treści są wycofane, zakazane w przestrzeni publicznej jak sugerowaliście, w takim razie, jak najszybciej trzeba takowe dokumenty udostępniać, do czego Blue, Vog i Sebastian Was zachęcam w imie bezpieczeństwa zdrowia i życia, i ja oczywiście stanę z Wami w dobrze rozumianym nieszkodzeniu bliznim.
Nawet bym nie wypowiedziała takich słów do człowieka, nie mając 100000000% pewności, że tak naprawde jest, tymbardziej, że jak każdy wie, jest masa dezinformacji.
Każdy mógł sam poszukać OGÓLNODOSTĘPNYCH informacji.
Serdecznie pozdrawiam.
Dobranoc.