Te osoby zostały zaproszone przez Warszawski Uniwersytet medyczny na te szczepienia. Z informacji które przeczytałem, ci ludzie jako ludzie kultury i polityki, ludzie ogólnie znani w kraju mieli być ambasadorami szczepień, mieli zachęcać ludzi do szczepienia się. Ale w tym kraju jak zwykle wyszło jak wyszło, poprzez szczucie jednych na drugich ku uciesze obecnej władzy. Nawet media państwowe słowem nie wspomniały że ci ludzie użyli swojej pozycji w celu wyłudzenia szczepionki.
Strona Polsat News donosi...
Naprawdę ambasadorzy?
Ambasadorzy, których nazwiska objęte są ochroną danych osobowych
Ustawa o ochronie danych osobowych tak bronił się rektor WUM przed podaniem całej listy "ambasadorów"
To kamery i flesze niepotrzebne już dla ambasadorów tylko RODO?
Jedna z ambasadorek, córka Jandy i Seweryna, Maria Seweryn tak promowała szczepionkę że najpierw zaprzeczała że została zaszczepiona, dopiero potem przyznała że się "wylało".
Czy to zgodne z rozumem i logiką Marzeno?
Ale żeby nie było że to ja tak twierdzę z przedawkowania tvpis, to może cytat kogoś z Polsatu
Agnieszka Gozdyra
"Jeśli "nazwiska osób, które zgodziły się zostać ambasadorami powszechnej akcji szczepień (WUM)” są objęte ochroną danych osobowych, to nie jest to akcja promocyjna. Tyle."
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,26654606,komentarze-po-konferencji-rektora-wum-do-dymisji-vs-to-nic.html
A co następnego Twojego zarzutu.
Wg mnie, nie złamali prawa. Zostali wprowadzeni w błąd. A to spora różnica.
Czekam na Twoją odpowiedź. Jej brak będzie skutkował tym, że potwierdzisz tylko to że jesteś hejterem.
Czy ktoś kto namawia Cię do złamania prawa nawet jeżeli nie wiesz że to może być łamaniem, uniewinnia Cię?
Czy w mediach mało było wałkowane, kto może zaszczepić się jako pierwszy, żeby rżnąć głupa że się nie wiedziało?