Zobaczcie w jakim tonie i stylu napisano tekst na dzisiaj, gdy go przeczytałam aż się we mnie zagotowało, niewiarygodne że w swoje podstępne manipulacje mieszają autorytet Pana Jezusa.
Kierownictwo Jezusa Chrystusa, naszego panującego już Króla, pokazuje, że patrzy on w przyszłość. Dlatego cieszmy się z korzyści, jakie przyniosły ostatnie zmiany. Podczas rodzinnego wielbienia moglibyście porozmawiać o tym, jaki pozytywny wpływ na waszą rodzinę wywarły zmiany wprowadzone w cotygodniowych zebraniach i służbie. Jeśli rozumiemy ducha wskazówek udzielanych przez organizację Jehowy i widzimy ich dobry wpływ na nas, zapewne będziemy je z radością stosować. Cieszymy się, że zmniejszenie ilości drukowanej literatury i używanie nowych technologii pozwala oszczędzać środki, a to umożliwia docieranie z dobrą nowiną do większej liczby ludzi. Czy więc mógłbyś w większym stopniu korzystać z publikacji elektronicznych oraz materiałów audio i wideo? To jeden ze sposobów popierania Chrystusa, który chce, żebyśmy ze środków organizacji korzystali mądrze. Kiedy popieramy kierownictwo Chrystusa, umacniamy wiarę współwyznawców i przyczyniamy się do jedności. w18.10 ss. 25, 26, ak. 17-19
Wychodzi na to, że Jezus został specjalistą od Internetu i jeśli go nie poprzemy to przyczynimy się do słabości zboru - jak ja się cieszę, że możemy z moim mężem, który szczęśliwie przejrzał na oczy, dostrzegać tą ohydną manipulację i propagandę!!! Żal tylko innych, którzy tkwią w tym kłamstwie myśląc, iż znaleźli prawdę.....