Nie kumam, nie czaję... W głowie mi się po prostu nie mieści, że ktoś może zakładać, że Iza i Alek są oszustami chcącymi wyłudzić pieniądze!
Naprawdę trudno porównywać anonimową forumowiczkę "Ewę", z osobami, które są znane publicznie... Które zjeździły Polskę wzdłuż i wszerz, aby uczestniczyć w akcjach informacyjnych płacąc za to własnymi środkami, tracąc swój prywatny czas i swoje pieniądze (bo raczej na razie nie dysponują pojazdem napędzanym wodorem).
Jak w ogóle można wpaść na taki pomysł, że osoby znane wszystkim polskim odstępcom (i zapewne wielu Świadkom) postanowią stracić swoje dobre imię tylko po to, żeby wyłudzać jakieś pieniądze? Czy 35 tysięcy to aż tak kosmiczne pieniądze, że opłaca się za nie stracić twarz i reputację?
Przecież oni mieszkają w Polsce, są znani wśród ludzi... chyba nie mieliby nawet jak uciec z kraju z tą "ogromną" walizą pieniędzy... mieszczącą ledwo 35 tysiaków...
Jak kraść to miliony, a nie jakieś ochłapy!
Po prostu mnie trafia... trafia szlag, ręce opadają... że ktokolwiek w ogóle się tutaj ośmiela cokolwiek złego sugerować pod adresem tych osób.
Może ktoś tu jeszcze napisze, że Iza i Alek nie istnieją, bo ich osobiście nie spotkał?!
Jeżeli ktoś przekazał darowiznę, to "niech nie wie lewica co czyni prawica". Dałeś... oddałeś... to co się martwisz o te pieniądze? Żałujesz że dałeś?... to nie trzeba było dawać!
Jak rzucisz bezdomnemu pieniądz na ulicy, to na drugi dzień podejdziesz do niego i zapytasz: "Gdzie masz paragon? Pokaż na co wydałeś MOJĄ darowiznę!".
Ja bym się bardziej martwiła o to co Watchtower zrobiło z moimi pieniędzmi i czy przypadkiem Ciało Kierownicze z Warwick nie kupiło sobie z tej kasy zapasu whiskey! A każdy z nas płacił - mniej lub więcej - przez kilka, kilkanaście albo kilkadziesiąt lat na orga.
Jeśli jeszcze jedna osoba zamieści na tym forum jakiś idiotyczny post sugerujący cokolwiek złego w kierunku Izy i Alka, to wścieknę się bardziej niż niedźwiedzica co straciła młode! I będę postulowała by został wykluczony towarzysko z forum!
Nie godzę się na takie bezpodstawne insynuacje na tym forum w stosunku do uczciwych ludzi!
Ogarnijcie się - niektórzy odstępcy - bo grupo przeginacie pałę! Po prostu jest mi za Was WSTYDDDD!