Inaczej się dryfuje na obrzeżach religii gdy cię to nic nie kosztuje, a inaczej gdy cię rozliczają z hojności, a ty masz wątpliwość czy w ogóle nadal "przedłużać abonament", a z kolegami ze zboru też się od dłuższego czasu nie widujesz. I nawet się zorientowałeś, że to taka przyjaźń, że albo w sali albo wcale, więc wykluczenie w sumie byłoby podobne do pandemii
achtung achtung jeśli oślica mogła przemówić do proroka Bożego to i ja Sebek mogę tą drogą zaproponować nowe światło do ogłoszenia przez ciało kierownicze.
promocja odstępcza: odchodząc z organizacji zapłać "karę umowną" a nie zastosujemy wobec Ciebie ostracyzmu.
podajemy specjalne konto bankowe w EUR dla odchodzących i nie przyjmujemy wpłat gotówką ale wyłącznie przelewy z osobistego rachunku bankowego; należy przelać 1.000 euro tytułem "odłączam się od świadków Jehowy zgodnie z art. 22 nowego statutu";
uwaga: dla małzeństw 5% zniżki 1.900 euro za dwie osoby.
niniejsza promocja jest zgodna z pismem świętym albowiem:
1) wg 2 Kor 9:7 "ochotnego dawcę miłuje Bóg"
2) wg 1 Kor 6:9-10 nie wolno jadać z takim co jest chciwcem.
3) wg aktualnego zrozumienia, osoba która ofiaruje organizacji jednorazowo 1000 euro NIE jest chciwcem i można z nią jadać nawet jeśli byłaby balwochwalcą pijakiem rozpustnikiem lub homoseksualistą (a tym bardziej przy mniejszych grzeszkach)
sumując: wpłacasz 1000 euro i ostracyzmu nie zastosujemy
uwaga: promocja jest ograniczona do zapowiedzianego w Biblii "roku dobrej woli" który (wg nowego światła) rozpoczął się ukoronowaniem wirusa w prowincji Wuhan w grudniu 2019 i potrwa do końca listopada 2020