Spodziewałem się raczej nowego światła nauki o rydwanie a nie tego, że koń mnie wyśmieje.
[/b][/size]
Rydwan tak pędzi, że zwykły człowiek nie wie w jakim kierunku w danej chwili zmierza. Może On w dowolnym czasie. w dowolnym kierunku podążać.
Dep nie nadążysz bo to jet wbrew fizyce, ale prawdziwe tak pisze w publikacjach:
Rydwan Boży w ruchu! „Narody mają poznać, że ja jestem Jehowa” — Jak?
kj rozdz. 3 ss. 23-35 Rydwan Boży w ruchu!
17 Jeżeli chodzi o budowę tych kół, to było w nich coś osobliwego.
W każdym kole znajdowało się drugie koło, ale nie było to mniejsze koło w większym, umieszczone w tej samej płaszczyźnie i obracające się jednocześnie z nim wokół tej samej piasty lub osi.
Było to koło o tej samej średnicy, wstawione w poprzek koła podstawowego, przy czym obręcze krzyżowały się pod kątem prostym. Jedynie dzięki temu można było powiedzieć o kołach, że
„szły w swoje cztery poszczególne strony”, mając jedną stronę uwypukloną do przodu, drugą w tył, trzecią w prawo, a czwartą w lewo. Nic dziwnego, że te koła nie musiały zataczać łuku, aby zmienić kierunek.
Mogły go zmieniać momentalnie, ponieważ w każdym kierunku były zwrócone poszczególne strony koła. Dzięki temu koła mogły dostosowywać swój ruch do ruchu czterech żywych stworzeń, które miały cztery oblicza i w związku z tym
nie potrzebowały wykonywać zwrotu, żeby zmienić kierunek. Górna część rydwanu Bożego, posiadając cztery tak zbudowane koła,
mogła jechać na niewidzialnej podporze jak dzisiejszy poduszkowiec, który ślizga się nad wodą lub lądem na cienkiej warstwie powietrzaDep teraz rozumiesz jak rydwan się poruszał, bo ja do tej pory nie rozumiem. To znaczy rozumiem ale tego nie ogarniam.