Witaj, gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj się.

pawelek1980 i 3 Gości przegląda ten wątek.

Autor Wątek: A po prostu takie ... ABC :)) ... dla wybudzających się z doktryny org.śj.  (Przeczytany 141536 razy)

Offline Estera

TA "BIEDNA, CHARYTATYWNA ORGANIZACJA" ZNÓW SIĘGA DO KIESZENI DZIECI!!!

Ta "wygłodniała, międzynarodowa nędzota - bidulka bez dna finansowego" nieraz już wołała:

"Dziecko drogie, zamiast z kieszonkowego kupić sobie loda, wrzuć do skrzyneczki dla Jehowy!!!"
   :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(
   Pamiętacie ten instruktażowy, manipulacyjny filmik o Zosi i Piotrusiu z ich brudnego castingu?
   A może już go usunęli, nie wiem, nie sprawdzałam.
   Bo wszystko co nie wygodne, idzie u nich na inkwizycyjny stos!

Nadeszło "Nowe", "Stare Światełko".
   Do Polski jeszcze nie dotarło, ale niedługo przyleci.
   NOWE WSKAZÓWKI DLA STARSZYCH ZBORÓW.
   (a właściwie moim zdaniem na nowo powtórzone)

"W Polsce jeszcze starsi ich nie otrzymali, ale w innych krajach już owszem.
   Okazuje się, że organizacja coraz bardziej ciśnie swoje owieczki o pieniądze.
   I w sumie teoretycznie nic w tym dziwnego, gdyby nie mieszali w to… dzieci!

Wskazówki zawierają „przykładowe sposoby zachęcania”.
   Jedna z nich zachęca, aby uświadamiać DZIECI, że wspieranie „interesów Królestwa”,
   czyli organizacji jest - uwaga - częścią oddawania czci Bogu.

Jakie wnioski powinny wyciągnąć rodziny - w tym dzieci?
   Na co powinny iść kieszonkowe?
   Co należy wpajać dzieciom?
   Odpowiedzcie sobie sami…
   M A S A K R A."
Kim będziesz beze mnie? Zapytał strach. Będę wolna!
PAŚCIE TRZODĘ BOŻĄ - tajny kodeks karny Świadków Jehowy tylko dla starszych.

Offline donadams

Czy mamy jakieś źródło tych rewelacji? Czy dysponujemy jakimś skanem tego anglojęzycznego listu do starszych? Tak tylko pytam, bo badanie OECD PIAAC 2023 wykazało, że 39% Polaków ma problem z rozumieniem tekstu czytanego, wobec tego lubię być sceptyczny wobec rewelacji, które wymagają rozumienia tekstu, a których nie mogę zweryfikować zapoznając się samodzielnie z tekstem źródłowym.
Chrystus umarł za nasze grzechy, został pogrzebany i trzeciego dnia zmartwychwstał - zgodnie z Pismem.