https://fakty.interia.pl/lodzkie/news-belchatow-ksieza-wezwali-policje-13-latek-chcial-uciec-z-hos,nId,3311713?fbclid=IwAR21jNUt6gUczz7HddaFMyerUtb4Teexi1HTWXV2OnC5PUPaT20fK64MxIgCo o tym sądzicie pozwolę sobie zacytowac wersety Jezusa na dany temat
zapraszam do dyskusji
Mateusza 19:13
Wtedy przyniesiono do Niego dzieci, żeby nałożył na nie ręce i modlił się, ale uczniowie stanowczo im zabraniali. (14): Lecz Jezus powiedział: "
Dopuście dzieci! Nie przeszkadzajcie im przyjść do Mnie, bo do takich jak one należy królestwo niebieskie". (15): I kładł na nie ręce. Potem odszedł stamtąd. [Biblia Paulistów, Mt 19]
Mateusza 18:2-3
(2): A On przywołał dziecko, postawił je między nimi (3): i powiedział:
"Zapewniam was: Jeśli się nie zmienicie i nie staniecie jak dzieci, nie wejdziecie do królestwa niebieskiego. (4): Kto więc się stanie tak mały, jak to dziecko, ten będzie największy w królestwie niebieskim. (5): I kto jedno takie dziecko przyjmuje w moje imię, Mnie przyjmuje. [Biblia Paulistów, Mt 18]
Mateusza 15:3
(3): On im odpowiedział: "
A dlaczego wy, powołując się na wasze tradycje, łamiecie przykazanie Boże? (4): Przecież Bóg powiedział: Otaczaj szacunkiem ojca i matkę. A także: Kto złorzeczy ojcu lub matce, podlega karze śmierci. (5): Wy natomiast twierdzicie, że jeśli ktoś powie ojcu lub matce: «To, co miałem ci dać na utrzymanie, ofiarowałem Bogu», (6): już nie musi okazywać szacunku swemu ojcu.
Tak to przez waszą tradycję unieważniacie przykazanie Boże. (7): Obłudnicy! Słusznie prorokował o was Izajasz: (8): Lud ten czci Mnie wargami, ale ich serce jest daleko ode Mnie. (9):
Daremnie jednak cześć Mi oddają, głosząc pouczenia, które są ludzkimi nakazami". [Biblia Paulistów, Mt 15]
(5): Tak mówi PAN: Przeklęty człowiek,
który nadzieję pokłada w człowieku i który w ciele upatruje swą siłę,
a od PANA odwraca swe serce. [Biblia Paulistów, Jr 17]