Witam,
w poszukiwaniu informacji na temat ŚJ na youtube dotarłem chyba do końca internetu.
https://www.youtube.com/watch?v=ORU2qdIe1Zo&t=11s
Oglądając od 2:00 min. zobaczycie reakcje siostry, która najpierw mówi do "Odstępcy" - "Odwal się od męża", a potem "Won stąd, bo śmierdzisz". Ciekawe nastawienie względem słów Jezusa miłujcie swych nieprzyjaciół.
Autorzy tego amatorskiego kanału mają (nie chcę nikogo obrażać) jakieś zawichrowania i skrajne poglądy, że mój mózg po przesłuchaniu kilku filmików wymięka... Za cel obrali sobie głoszenie świadkom przy stojaku xD, choć była rozmowa również z księdzem i chyba zakonnicą.
W zborze pewnie mówią, że nadeszły prześladowania xD
W innym filmiku "Anioł" mówil, że 6 lat był ŚJ, budowal sale królestwa, pokazywał która to sala.
Mniejsza z tym, gdyż wielu z nas zostało w taki, czy inny sposób wykorzystanych, oszukanych przez korporacje Strażnica made in USA.
Człowiek ten został wykluczony, za co i czy słusznie nie wiem, tymbardziej, że wykluczenia nie mają podstaw biblijnych moim zdaniem, w takiej formie i przez niekompetentnych ludzi, i wskutek tego wykluczenia stracił rodzinę przez stosowanie ostracyzmu w wydaniu ŚJ.
Czy nagrywając te filmy, tak odreagowuje poczucie krzywdy, straty lub inne emocje? Przecież człowieka szlag trafia, gdy traci rodzinę przez to fałszywe wyznanie religijno - korporacyjne.
Przy stojaku w innym filmie wspomina o innych byłych ŚJ, którzy popelnili samobójstwa, z których chyba kogoś znał osobiście - w tym jeden, że tak napisze z "naszych byłych braci" który zginął podpalajac się, śmierć w ogniu, płomieniach.
Takie i inne "zawichrowania" są efektem bycia, a później nie bycia ŚJ.
Kto się z tego wykaraska, gratuluję.
Kto straci życie, zdrowie - współczuję.
Oni będą stać z tymi stojakami, glusi i ślepi, będą wypierac fakty, sztywno trzymając się interpretacji ck, a pokrzywdzeni przez WTS będą sobie radzić lepiej lub gorzej, z emocjami poczucia straty życia, utraty rodzin, czasu, zdrowia i straconych możliwości.
Współczuję temu człowiekowi, radzi sobie jak może z poczuciem skrzywdzenia i straty, współczuję też z powodu tych "zawichrowan".
Kobieta ŚJ, która mówi "won stad, bo
śmierdzisz" - porażka.
"Zawichrowanie" jakieś ma?
Szkodliwa, toksyczna Korporacja, efekty i skutki jej istnienia i działalności widoczne, jak na filmikach i nie tylko.
Na Forum również o tym piszemy.