Pewnie tak samo zindoktrynowani ci, którzy np idą zabijać na wojnach czy ci którzy jeżdżą pijani czy ci którzy mordują nożami. U świadków takie przypadki to naprawdę niezwykła rzadkość, wśród innych wyznań niestety powszechność.
Tak u Swiadkow zdarzaja sie morderstwa, zabojstwa molestowanie seksualnie kryte przez organizacje w sposob INSTYTUCJONALNY tak jak to sie dzieje w KK.
Statustyk nie przytocze. Natiomiast SA jeszcze innego rodzaju naduzycia u Swiadkow, spowodowane ich doktryna, ktore doprowadzily w niejednym przypadku do tragedii. (Np. Samobojstwa)
Natomiast byly badania na temat zdrowia psychocznnego u SJ byli ponad przecietna. A I wskaznik rozwodow tez wyzszy niz w ogolnej populacji (jak ktos ma linki to prosze podrzuccie, poniewaz wlasnie jestem w autobusie ☺️ a jak beda potrzebne to postaram sie wrzucic potem).
Ja pamietam jak bylam w zborze i przychodzily do mnie siostry I mi sie zwierzaly. Tyle bylo nieszczesliwych osob! (To mi uswiadomilo, ze nie tylko ja jestem jedna). Zdolowanych. Zmeczonych. Niepewnych zbawienia. Oceniajacych siebie zle.
W moim zborze Cale grono starszuch bylo z domow alkoholowych (zaden z tego co wiem nie byl na terapii).
Gdy jednego starszego matke pobil jej drugi maz (Swiadek) uciekla do syna, a on jej powiedzial, ze miejsce zony jest przy mezu I odeslal do domu.
To jest przemoc!!!!
Jest wiele tragedii, ktorych bezposrednia przyczyna jest zmienna doktryna swiadkowska.
Niestety. Dopoki nie zniesiemy religii z piedestalu, dopoki nie zmienimy przepisow o obrazie uczuc religijnych ... Takie tragedie, ze rodzice zaslepie I propaganda beda -np odcinac sie od swoich dzieci czesto jeszcze nastoletnich- beda sie zdarzac.
😞
A Twoje Klepsydro rozumowanie przypomina mi to co KK teraz robi w PL: "Rzucili sie na ksiezy a przeciez murarze tez pedofilie I to wiecej ich niz ksiezy". No tak, my tez to robimy ale przynajmniej nie tak duzo jak inni...