Nie wiem kto bardziej niebezpieczny. Ci ludzie z tego kanału czy świadkowie Jehowy. Obstawiam, że jednak ci pierwsi.
Nie znam ludzi z tego kanału, a znam świadków Jehowy, znam organizacje od mojego przyjścia na świat, inaczej Korporacje WTS i wiem, że stosuje nieuczciwe praktyki, jak przywlaszczanie sobie łączności z Bogiem, psychomanipulacje, ukrywanie pedofilów, niszczenie rodzin, niezawinione śmierci z powodu zakazu "żadnej krwi", ponizajace godność człowieka komitety sadownicze w skutek których dochodzi też do samobójstw i rozbicia rodzin, handel salami królestwa, wykorzystywanie darmowej siły roboczej do budowy tychże sal, wyprowadzanie kasy z kraju, wyludzanie kasy od szczerych, dobrych, często biednych ludzi i dzieci w postaci dobrowolnych datkow na działalność i wiele innych można wymieniać.
Wiem natomiast na pewno, że Korporacja WTS jest niebezpieczna, zagraża życiu w ogóle (potrzeba ratowania życia - krew, samobójstwa, depresje inne problemy psychiczno - emocjonalne) i zagraża godnemu życiu po jej opuszczeniu, jest się wyrzuconym na margines społeczny, przez stosowanie radykalnego, ostrego OSTRACYZMU.
Tu też ludzie tracąc rodziny, prace są narażeni na popełnienie samobójstwa i faktycznie do takich dochodzi.
Osobiście wiem o odebraniu sobie życia przez byłego ŚJ.
Tych pierwszych nie znam, nic nie obstawiam.
Znając WTS stwierdzam, ze to na pewno niebezpieczna organizacja krypto religijna.
I to, że wywiad został nadany na kanale Media Narodowe, nie umniejsza jego treści oraz podjęcia próby uświadomienia społeczeństwa o niebezpieczeństwach, zagrożeniach wynikających z działalności sekt i różnych ruchów religijnych.
Nie wiem, nie znam się, czy taki wywiad jest możliwy w mediach głównego nurtu.
Zgadzam się z "Swiatusem", gdzie w swoim poście wyraził swoje zdanie.
Tylko czekać, aż będzie się exow nazywać niebezpiecznymi, i przesladujacymi ŚJ za obnażanie i wyciąganie na światło dzienne brudow korporacji.