Jak się kiedyś dowiedziałem, gdy nie podpiszę, nie będę mógł mieć punktów w szkole, BO moje nazwisko nie mogło wisieć na tablicy z programem zebrania. I ot cały powód, chociaż nie wiem czy nie wymyślony na szybko, bo w maju zeszłego roku nikt nie miał o tym zielonego pojęcia o RODO. Poza tym moje imię i nazwisko nie będzie mogło wisieć na tablicy z grupami służby.
A pierwsze punkty w potrzebach zboru o podpisywaniu groziły nawet tym, że jak ktoś nie podpisze to nie będzie mógł zabierać głosu, bo trzeba wypowiedzieć jego imię i nazwisko, poza tym mogą być problemy z otrzymywaniem czasopism. Oczywiście nic takiego nie miało miejsca.
Jest na forum plik rejestr czynności.
https://sjwp.pl/informacje-prosto-z-kanalu/zborowy-rejestr-czynnosci-(rodo)/msg156184/#msg156184
Warto poczytać bo ciekawe rzeczy dla zainteresowanych tematem.
Jest jeszcze do sprawdzenia temat, czy jeśli ktoś w ciągu ostatnich 5 lat zmienił zbór, jest w stanie otrzymać do przeczytania opinię jaką wystawili mu starsi z poprzedniego zboru.
tak z tą opinią to ciekawa sprawa bo w takich krajach jak DE UK czy inne zachodnie i od niedawna w PL, wystarczy napisać że
np."pan Zen.. miał dziś brzydka fryzurę i jest głupi" lub coś w tym stylu a potem to upublicznić
to zaraz od Zen.. adwokata dostaje się powiadomienie żeby wpłacić 2000euro w ciągu 3 dni na Zenk.. konto
i oświdczyć że Zen..a już sie nie obrazi i przeprasza
to Zen.. w zamian nie wystąpi do sądu od 20.000 a górnej półki brak, za obrazę i zadość uczynienie
każde takie słówko może być potraktowane grubo przed sądem,warto by się przyjrzeć tym aktom w zborach zagranicznych
ale i nie tylko bo obecnie w PL adwokaci zabijają się za takie donosy ponieważ jest to prosta kaska dla nich.
mówię tu o zagranicy bo żaden adwokat w zastępstwie nie wystąpi do sądu na 1rozprawe mniej jak za 2500euro
a sa tacy że sami analizują takie opinie o innych ludziach,wystawiane przez różne instytucje
wystarczy im tylko podać namiar
a my Polacy lubimy szastać słowami,
przerażam wszystkich Zen..ów to przykład nie maiłem na celu obrażać nikogo