Zraz jakie zakłócanie to byli obserwatorzy tylko utożsamiają się z światkami Jehowy tylko pomazaniec może czuć się urażony, ale w armagedonie po wniebowstąpieniu będzie mógł zabić tego co przeszkadzał braciom króla to jest mocno skomplikowana sprawa to nie jest religia czy związek wyznaniowy, tak trzeba przyjąć na klatę byliśmy lub nadal tkwimy w sekcie gdzie na zdrowy rozsądek nie ma co się powoływać wszystko co wybija pewność że racja jest po stronie CK pomaga, skoro zapraszają to muszą zdawać sobie sprawę że nienawiść do swojego dziecka bo nie służy niewolnikowi może przeszkadzać ja staram się zrywać w światkach dobrostan, takie pytanko ale jakby jacek odszedł od Jehowy to byś nie kontaktował się z nim i tyle nie pytam dalej, co tam u julki ma rodzić ale jakby coś z krwią wynikło to nie przyjmie i twój tomek znowu byłby wolny tak tylko pytam, ja mogę znam ludzi od zawsze to niby nic, ale słyszę że bardzo nieładnie mówiłem do stasia to działa a ja na to prawo Jehowy nigdy nie powinno być lekceważone jest niezmienne to działa manipulacja godna CK ale beton bezradny przez takie zachowanie może traktują mnie jak wroga, ale po latach jak zaczynają ze mną gadać to wiem że pomogło, a nieraz po wykluczeniu dziecka wszystko pozostaje po staremu bo strach co ja zacznę gadać w rodzinie