Roszada ułożył specjalnie dla Was biblijną modlitwę do Jezusa:
Chryste, do Ciebie zwracam się słowami proroka: Przedziwny Doradco, Boże Mocny, Odwieczny Ojcze, Książę Pokoju [Iz 9:5].
Ty byłeś przy mnie gdy zaistniałem w łonie mej matki [Ps 139:13], a ja teraz zamiast zawsze chodzić Twoją wąską drogą, nieraz idę tą przestronną [Mt 7:13-14], która do zguby może mnie doprowadzić.
Spraw wtedy Panie, żebym przejrzał [Łk 18:41], przymnóż mi wiary w tym czasie [Łk 17:5], „zaradź memu niedowiarstwu!” [Mk 9:24].
Bądź zawsze moim Emmanuelem, „Bogiem z nami” [Mt 1:23].
Chcę stale wołać do Ciebie wraz z Apostołem: „Panie mój i Boże mój!” [J 20:28], a gdy będę schodził z tego świata, jak męczennik, chcę zawołać: „Panie Jezu, przyjmij ducha mego!” [Dz 7:59]
A dziś Panie „zostań z nami” [Łk 24:29], tak jak obiecałeś, że będziesz z nami przez wszystkie dni, aż do skończenia świata [Mt 28:20]
Ale Chryste nie milcz w tej swojej obecności, ale usłysz nasze wołania i prośby, wszak sam powiedziałeś: „O cokolwiek Mnie prosić będziecie w imię moje, Ja to spełnię” (J 14:14).
Jak Psalmista wołam do Ciebie w chorobie: „Panie, ratuj mnie!” [Mt 14:30].
Gdy cierpię błagam: „Jezusie, Mistrzu, ulituj się nade mną!” [Łk 17:13].
Chryste, o Tobie napisano: w jego imieniu narody nadzieję pokładać będą [Mt 12:21] i ja całym sercem mam nadzieję w Tobie.
Chcę aby przed Twoim majestatem zginało się zawsze moje i każde kolano [Flp 2:10]
Z wiarą wołam do Ciebie zabitego Baranka: godzien jesteś wziąć potęgę i bogactwo, i mądrość, i moc, i cześć, i chwałę, i błogosławieństwo [Ap 5:12]
Oczekując zaś na Ciebie proszę: „Przyjdź, Panie Jezu!” [Ap 22:20].
https://sjwp.pl/biblia-dyskusje/moja-modlitwa-do-chrystusa-pana/msg74937/#msg74937