Przykład Breivika jest jak najbardziej na miejscu, zabrałeś życie, oddajesz swoje, to liberalizacja prawa doprowadziła, że takich świrów, będzie po ulicach "latać", coraz więcej, przykład niedawny z Gdańska.
Gdyby prawo stanowiło jednoznacznie, życie za życie[i dla mnie osobiście zdanie Biblii w tym zagadnieniu nie ma znaczenia, w takim duchu jestem wychowany, cudzego nie bież, ale od mojego wara, bo ubiję] oddajesz, niejeden by się zastanowił i w tym zakresie prawo Izraelowi dane, nakazujące podejmowanie kroków wobec przestępcy NATYCHMIAST, jest jak najbardziej na miejscu.
Dziś cwaniacy od prawa dodali, " bez zbędnej zwłoki" i się zaczęło........
Dlaczego uciąć i posolić?
Powtórzę, tak jak taki TYP, obojętne, facet czy facetka, krzywi osobę zgwałconą wykorzystaną seksualne, na całe życie, tak on, ona, do końca swych dni, powinien czuć co zrobił, jeżeli osadzony, to na swoje utrzymanie powinien zapracować sam, albo łożyć na niego Ci którym taki stan rzeczy odpowiada.
Kto stworzył takie kanale niech je utrzymuje, ja się na to nie godzę.
Tak żyjemy w świecie cywilizowanym, czy aby na pewnoooooo? Cywilizowanym, bez barbarzyńskich zachowań, coś nie licuje to stwierdzenie z tym co obserwuję każdego dnia, acha, robią to w białych rękawiczkach, zatem barbażyńcami nie są.