Masz prawo pisać co ci się podoba, bądź jednak świadomy, że przez takie komentarze jak Twoje, osoby takie jak ja mogą się nie wybudzić utwierdzając jedynie w przekonaniu, że odstępcy oczerniają innych posługując się nie prawdziwymi informacjami.
Jeśli chodzi o emocje to mam całkiem inne zdanie. To w Orgu było ich pełno. Filmiki doprowadzające do łez, gadanie, że Jehowa Cię kocha, cieszenie się nadzieją, kongresy pełne emocji, a nawet zdjęcia w tym poście.
Tam gdzie jest zbyt dużo emocji tam często brakuje rozsądku.
dodałem zaznaczenie
Wszystko sprawdzajcie pisał Paweł w liście 2 do Tesaloniczan 5:21, zatem to czy się wybudzisz, czy nie, absolutnie nie zależy od tego jak ja coś podaję,
a tylko i wyłącznie od tego co Ty sobie, sam sprawdzisz i jeszcze jedno, czy Ty chcesz sprawdzić, czy przypadkiem nie sączysz wąskim strumieniem zwątpienie, w to, co podajemy?
Natomiast temu funduszowi powierniczemu się przyjrzę, może się okazać w co wcale nie wątpię, że to co piszesz to poważne nadużycie, mające na celu sianie zwątpienia, stwierdzając arbitralnie że podaję półprawdy, czego próbujesz bronić?
Ciekawe co wtedy? zasłona milczenia?
Rassel też podobno tylko jakiś kupiec, tak podaje oficjalnie WTS, z kilkoma sklepikami,
co jest nie prawdą, biznesmen pełną gębą, działający na wielu płaszczyznach biznesowych.
Natomiast jeśli chodzi o emocje, to piszę o tym com słyszał, na niejednym żebraniu: "tu na emocje nie ma miejsca, na wątpliwości, na żale" i tak dalej.
Widocznie chodziliśmy na różne zebrania, jak Ty to widzisz mnie nie interesuje i dodam szczerze wątpię w Twe wybudzanie, przeanalizowałem Twe wpisy, przebija z nich zawoalowana taktyka w działaniu, subtelna a jednak jest, bronisz ORGA, DELIKATNIE siejąc wątpliwości w to co piszemy w istotnych sprawach, nie dajesz żadnych dowodów w sprawie inwestycji w zbrojenie licząc na to że nie sprawdzimy, do pedofilii się nie odnosisz, to dopiero jest hańba dla Boga, do bytności w Szwajcarii w trakcie II wojny światowej Świadków Jehowy w wojsku, się nie odnosisz, co do aktywności w ONZ milczysz.
Czyżbyś zapomniał, że Pan Jezus powiedział: "Kto w drobnej rzeczy jest niewierny i w wielkiej nie będzie."
Zapomniałeś że oni podobno dają pokarm na czas słuszny?