Kochani moi, nawet nie wiecie jak cudownie spotkac ludzi ktorzy mnie rozumieja😊. Wczoraj napisalam posta ale sie nie dodal🤔no coz ucze sie teraz wiem ze kilku odrazu nie mozna 😁. Bylo duzo pytan. Wiec odpowiadam.
Jestem z Wielkopolski. Jesli chodzi o wykluczenie mojej corki to , oni traktuja kontakt z wykluczonym domownikiem inaczej jak z niemieszkajacym. Corka nie mieszkala z nami juz w momencie kiedy syn odszedl od zboru. Wydzwaniano do jej zboru ze utrzymuje kontakt z bratem (dowod komentarze na fb) I w swoim zborze powiedziala ze nie zerwie w zadnym wypadku kontaktu z bratem.
I o wykluczenie moich rodzicow chodzi o kontakt z moimi dziecmi (bo syn tez juz nie mieszka z nami) a ze mna ma byc kontakt do minimum, chodz tez nie do konca bo dom ma dwa osobne wejscia I nie musza ze mna sie spotykac 😁😁😁, tak to widzi moj ,,cudowny braciszek,,.
Jesli chodzi o poukladanie sobie w glowie.
Od dawna mi w tej glowie sie ukladalo 🤔. Od zawsze nie podobalo mi sie wolanie o kase, zawsze sie buntowalam, I czesto nie dawalam, pozatym co uwzalam ze sluszne I niezbedne. Draznili mnie obwidowi z miasta co wypowiadali sie o tym o czym nie mieli pojecia. Kiedy polaczyli zbory , kazano nam dojezdzac do sali 26km oddalonej w jedna strone. Zabrano pieniadze na mowa sale I dzialke uzbrojana, wyznaczono pozniej nowe miejsce u brata ktory dal darowizne na org zeby mogla powstac, I niby bylo juz wszystko dobrze,pozwolenia ,nawet nadazyn sie wstepnie zgodzil, a tu slysze ze znowu nie bedzie tam sali, a ziemie juz zabrala gora😉. I wciaz listy ,deklaracje pieniezne. I zaczelam szukac. I miedzy innymi znalazlam to forum. I miedzy czasie dzialo sie w moim zyciu to co opoisalam w pierwszym poscie. Gwozdziem do trumny , byla ciekawostka ktora zamiescilisci o kierownictwu ze to nie Jehowa kieruje cialem kierowniczym. W jakim to ja bylam szoku.! Wiele razy studiowalam ten artykol. I kiedy juz do mnie to dotarlo ,poukladalo mi sie wszystko w calosc. I wtedy juz wiedzialam ze jesli na tym zebraniu sie nic nie wydazy to bedzie to moje ostatnie zebranie. Bylam na to gotowa pod kazdym mozliwym wzgledem. Nigdy nie podjelam tej decyzji pod chwila czy w emocjach. Moze dlatego teraz nie odczuwam tak straty po orgu. Bo bylam na to gotowa.