Witajcie
Z własnego doświadczenia wiem jak religie potrafią pokaleczyć ludzi i sam nieraz dostałem symbolicznym kijem po plecach nie tylko od śJ ale i od różnych "gorliwych" (
) protestantów. Dlatego ten zjazd nie będzie miał związku z żadną religią ale z nurtem chrześcijańskim zapoczątkowanym przez Jezusa z Nazaretu. Nie należę do żadnej religii i bynajmniej nie mam zamiaru nakłaniać do tego innych.
W zasadzie głównym tematem będą sprawy związane z tzw. "organizacją" ale uczestnicy nie muszą być wyłącznie stamtąd.
Magdo, jeśli miałabyś chęć przyjechać to czuj się również zaproszona. Nie znam Twojej historii ale domyślam się, że miałaś do czynienia z jakąś religią o sekciarskim zabarwieniu. Stanisław zapowiadał wygłoszenie wykładu na temat sekciarskich manipulacji, a przecież nie dotyczy to tylko TS. Na pewno też byś skorzystała z programu i przy okazji poznała inne osoby z podobną przeszłością.
Szczegółowy program będzie przygotowany dopiero później z tego powodu, że dokładnie jeszcze nie znam liczby konkretnych uczestników. Jak już będę wiedział kto na pewno będzie to będę mógł zaplanować program związany z uczestnictwem zaproszonych.
Na pewno będzie kilka wykładów o charakterze biblijnym, "na ochotnika" będą wygłaszane świadectwa byłych śJ, świadectwa nawróceń -w tym również moje.
Zainteresowanym chętnie wyślę oficjalne zaproszenie na email.