Podczas mojego komitetu odwoławczego powiedziałam coś o bogactwie wts , że sale budowane przez świadków należą do towarzystwa strażnica - korporacji amerykańskiej , wszyscy starsi w liczbie 6 zgodnie powiedzieli , że to jest już nie aktualne , że sale w Polsce należą do Świadków Jehowy w Polsce a nie do Ameryki Taka jest świadomość świadków , im bardziej zamykają się na "odstępcze" informacje tym bardziej są zmanipulowani .
zaznaczenie dodałem
Może i do świadków jehowy w Polsce należą sale królestwa, a ilu obecnie jest świadków jehowy w Polsce, jest ich około dwustu, mają opłacane ZUS-y, cała reszta to "GWIAZDY", utożsamiające się ze świadkami jehowy. Ale numer, Książka zorganizowani wydanie 2015 (książka z 2005 roku terminuje tak samo,
każdy kto się chrzci, utożsamia się ze świadkami jehowy, nie zaś, zostaje świadkiem jehowy) W przypadku ZUS-u składek, to właściciele firmy z Warwick, nie łożą ani złotka, jak normalna firma.
Korzystają z przepisów cezara i jako klasa KAPŁAŃSKA, mają opłacane składki ZUS z budżetu Państwa Polskiego, to jak to jest z tymi konszachtami ze światem szatana?
Chyba że jest inaczej to proszę o sprostowanie.We wspomnianej książce na stronie 209, w podroździale: KOŃCOWA ROZMOWA Z KANDYDATEM DO CHRZTU czytamy: "Świadkowie Jehowy organizują chrzest............................................................pod koniec okolicznościowego przemówienia mówca prosi kandydatów do chrztu, żeby powstali i głośno odpowiedzieli na dwa pytania:
1. Czy ........................................................................
2.
Czy rozumiesz, że przez oddanie się Bogu i chrzest
UTOŻSAMIASZ się ze Świadkami Jehowy i
przyłączasz się do organizacji Bożej kierowanej Jego duchem."
Ale numer, do dzisiaj do mnie nie dociera, a wczoraj to wychwyciłem we wpisie zero1, że ja przez ponad trzydzieści lat nie byłem świadkiem jehowy, ja
poprzez chrzest się z nimi utożsamiałem, tylko utożsamiałem, do tego
ja się sam, moją decyzją, do nich przyłączyłem, bo oni nie koniecznie mnie chcieli.
Aby mogło nastąpić: d, e, f, g, h i tak dalej, musi być najpierw "a", a "a" w tym przypadku, oznacza, utożsamianie się
ze świadkami jehowy, nie zaś zostanie nim w momencie chrztu. To dopiero misternie uknuty plan działania, kto, ilu to wychwyci, dzień chrztu, napięcie sięga zenitu, atmosfera doniosłości chwili i no właśnie, ja w momencie chrztu jesienią 1984 roku zacząłem się utożsamiać ze świadkami jehowy
. Dalej idąc, tak zgadza się,
cała literatura , wszystko włącznie z filmami donosi: "my świadkowie jehowy" i każdy borok, myśli że mowa między innymi o nim, o mnie, a numer wycięli świadkowie jehowy w Polsce, administratorzy Nadarzyna, pionierzy specjalni, nadzorcy obwodów, okręgów, ci wszyscy którzy mają ZUS-y opłacane ze skarbu Państwa Polskiego, a jest ich około dwustu, wszystkim utożsamiającym się ze świadkami jehowy w Polsce, w momencie chrztu. TU JEST NIEZBĘDNY WPIS ROSZADY, NASZEJ SKARBNICY WIEDZY, ilu tak naprawdę jest świadków jehowy w Polsce, nie pytam o tych co się z nimi utożsamiają.
Wracając do kwestii odpowiedzi starszaków, że sale królestwa w Polsce należą do świadków w Polsce, to kłamstwo, co zresztą potwierdza ICH STATUT, nie mogą uczynić żadnego ruchu związanego ze zbyciem sali, BEZ AKCEPTACJI menadżerów AMERYKAŃSKIEJ
KORPORACJI WATCH TOWER.
To też ciekawe, nie związku wyznaniowego świadków jehowy w USA z centralą w Warwick, tylko KORPORACJA decyduje.
Że zapytam, w jakim celu ktoś powołuje Korporację?
Akcjonariusze w Stanach, Biblie te super, 'ładne'
mieli już w 2015 roku owce (czytaj barany), musieli poczekać, w Polsce do lata 2018 roku.
Pozdrawiam