Witaj, gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj się.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Autor Wątek: Witam  (Przeczytany 3606 razy)

Offline Kate Walker

Witam
« dnia: 11 Listopad, 2018, 15:47 »
Urodziłam się w rodzinie świadków , moi dziadkowie również byli świadkami.Zawsze miałam jakieś wątpliwości które tłumiłam  Będąc nastolatką zastanawiałam się dlaczego właśnie musiałam się urodzić w tej religii. Gdybym się urodziła w innej było by mi łatwiej. Starałam się kierować własnym rozumem i dokonywać wyborów dobrych dla mnie i mojej rodziny.Przebudzenie moje zaczęło się od filmów na kongresie np. sławna piwnica , nie mogłam tego oglądać.Następną sprawą była rezolucja na temat nowych samochodów dla NO. Sprzedaż sal królestwa i wyrzucanie z nich osób które poświęciły całe  swoje życie dla  organizacji i nie miały gdzie się podziać bo sprzedały cały swój majątek  Mówiłam sobie że to nie możliwe żeby takie rzeczy mogły się dziać w organizacji.Przecież tu jest miłość. A jednak. Rok 2017 był dla mnie przełomowym. Szukałam w inernecie opinii na temat filmu Żona Lota i znalazłam kanał prawda o prawdzie,obejrzałam chyba wszystkie odcinki ,wywiady również z Alkiem i Izą. Porównywałam PNŚ z innymi przekładami biblii i przeżyłam szok .Postanowiłam przeczytać książkę Kryzys sumienia ,zastanawiałam się co jest w tej książce że przewraca życie do góry nogami. Po przeczytaniu czułam się jakby ktoś uderzył mnie w głowę.Czułam żal , złość ,płakałam , czułam się oszukana . Zaczęłam również wchodzić na forum , pomogło mi to żeby do końca się nie załamać.Ale już jest lepiej  :)

Offline mav

• Ja tu tylko sprzątam
  • Polubień: 6993
  • Nie sztuka się godzić, sztuką jest się wcale nie pokłócić.
Odp: Witam
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Listopad, 2018, 15:49 »
Polubiłem ze względu na ostatnie zdanie. Oby do przodu :).

Offline Roszada

« Odpowiedź #2 dnia: 11 Listopad, 2018, 15:52 »
Fajnie, że napisałaś. :)
Zaczęłam również wchodzić na forum , pomogło mi to żeby do końca się nie załamać.Ale już jest lepiej 

Ty wiesz ilu osobom to forum pomogło?
Setkom, jeśli nie tysiącom. ;)
Wielu z nich już tu nie ma, bo forum było dla nich kwarantanną przed dalszym życiem po wyjściu z organizacji.
Nie mamy do nich pretensji. Każdy układa sobie życie od nowa. :)

Ale ciągle pozostają tu inni, tacy dyżurni, którzy pomagają swymi radami kolejnym osobom, takim jak TY. :)

Offline Kate Walker

« Odpowiedź #3 dnia: 11 Listopad, 2018, 15:56 »
  Dobrze wiedzieć że jest ktoś jeszcze kto tak samo myśli i nie trzeba się ukrywać z tym.

Offline mav

• Ja tu tylko sprzątam
  • Polubień: 6993
  • Nie sztuka się godzić, sztuką jest się wcale nie pokłócić.
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Listopad, 2018, 15:59 »
  Dobrze wiedzieć że jest ktoś jeszcze kto tak samo myśli i nie trzeba się ukrywać z tym.

100% zgody. Pamiętam jak smagało mnie sumienie za to, że mam wątpliwości, że wyczytałem w Biblii coś czego niewolnik nie nauczał. Uspokoił mnie dopiero fakt, gdy się zorientowałem, że nie jestem jedyny, że takich jak ja jest tysiące :).

Offline Roszada

« Odpowiedź #5 dnia: 11 Listopad, 2018, 16:01 »
Chociaż każdy z exŚJ jest inny, to jak poczytasz historie innych, to zauważysz w nich elementy, które są i w Twoim życiu.
Mi aż się czasem mylą osoby. :)

Zaistnienie tego forum, to jedna z największych porażek Nadarzyna.
Oni wiedzą, że kogo odtrącą, to będzie wiedział gdzie pójść i o sobie opowiedzieć, co go spotkało. :-\

Offline Matylda

« Odpowiedź #6 dnia: 11 Listopad, 2018, 16:04 »
Prawdę mówiąc to nawet nie wiem jak to jest kiedy się okazuje że cały dotychczasowy system wartości bierze w łeb. Tylko sobie wyobrażam porównując to do innych wielkich strat jakie w życiu poniosłam, że to musi być straszne.
Ja taki wiarowy lekkoduch jestem,nie wierzyłam w bajki nawet będąc w organizacji,to mi było troche łatwiej.
Przytulam i pozdrawiam :) :) :)

Offline Kate Walker

« Odpowiedź #7 dnia: 11 Listopad, 2018, 16:05 »
Pierwszy raz weszłam na forum 2 lata temu , ale czułam się jak bym robiła coś złego, nie odwarzyłam się wtedy czytać , a szkoda , nie czułabym się przez ostatnie lata osamotniona.

Offline Nemo

• El Kapitan
  • Polubień: 14441
  • Często pod wiatr. Ale zawsze własnym kursem.
« Odpowiedź #8 dnia: 11 Listopad, 2018, 16:06 »
Witaj wśród nas. cieszy fakt, że coraz więcej osób dostrzega prawdę o tej "prawdzie".
Niemądrym jest być zbyt pewnym własnej wiedzy. Zdrowo jest pamiętać, że najsilniejszy może osłabnąć, a najmądrzejszy się mylić.
Mahatma Gandhi

Offline Roszada

« Odpowiedź #9 dnia: 11 Listopad, 2018, 16:10 »
Pierwszy raz weszłam na forum 2 lata temu , ale czułam się jak bym robiła coś złego, nie odwarzyłam się wtedy czytać , a szkoda , nie czułabym się przez ostatnie lata osamotniona.
Otóż kto lubi być przy kompie, to prawie nigdy nie będzie TU osamotniony.
Prawie zawsze na forum jest kilka czy kilkanaście osób.
Rekord dzienny to 493 osoby.
Podobno w nocy, np. o g. 3, jak pisał mi Harnaś, czasem nie ma nikogo. :)
Jest taka błoga cisza, że można spokojnie poczytać. ;)

Offline Kate Walker

« Odpowiedź #10 dnia: 11 Listopad, 2018, 16:18 »
Czytanie na forum zaczęłam właśnie od opisanych historii , chyba przeczytałam wszystkie i byłam w szoku że te osoby mają podobne przemyślenia.

Offline hello_him

« Odpowiedź #11 dnia: 11 Listopad, 2018, 16:25 »
Hejka, witaj. Usługiwałem jako starszy w zborze ponad 10 lat. Nieżałuje czasu gdzie pomogłem braciom zgodnie z Biblią. Żałuję ze tylko tego gdzie wprowadzałem wytyczne CK. Pedofilia, proroctwa odn końca świata i pokolenia, bubel pisarski Książka Objawienia to rzeczy które mnie przebudziły. Nie przejmuj się niczym i ciesz się życiem, dalej się możesz podobać Stwórcy bez organizacji zza oceanu.

Pozdrawiam

Offline HARNAŚ

« Odpowiedź #12 dnia: 11 Listopad, 2018, 18:22 »
Hej Kate ,tez mówię , że miałem się urodzić dwa domy dalej. :)

Offline Nadaszyniak

• Pionier specjalny
  • Polubień: 8691
  • Psychomanipulacja owieczek # wielkiej wieży(Ww)
« Odpowiedź #13 dnia: 11 Listopad, 2018, 22:32 »
Witaj-KATLE WALKER
cytat:''Kłamstwo od prawdy nie różni się  niczym, prócz tego, że nią nie jest''
Zgłębiaj wiedzę na Forum, która pomoże odkryć kłamstwo (Ww), które wpajano TOBIE

Offline Ślepy

« Odpowiedź #14 dnia: 11 Listopad, 2018, 23:31 »
cieszę się, że co chwile wybudza się ktoś nowy :)
dla mnie osobiście jest to niesamowite przezycie bo sam to przechodziłem.
nie było łatwo, ale na pewno było warto! 8-)
życzymy Ci z małżonką wytrwałości i spokoju ducha bo w tym czasie człowiek buzuje mega nerwami :o