Wiem tylko tyle ile zdecydujesz się powiedzieć. Z drugiej strony ty publikując podobne wyznania wystawiasz się i zgadzasz na osąd pozostałych. Przyklaskujący twej postawie nie wiedzą wcale więcej ode mnie, ale oni nie muszą się tłumaczyć, czyż nie?
Oczywiście, nie musisz. Ale jeśli pożądanym i oklaskiwanym efektem takich programów ma być stosowanie względem Świadków tego za co równocześnie się ich potępia, to coś tu poszło cholera nie tak. Zwłaszcza że świadki są na ogół głównymi poszkodowanymi przez system w którym tkwią i który zarazem reprezentują.
Zaznaczenie dodałem
Pozwolę się z Tobą nie zgodzić.
Powtórzę się, ale stara zasada brzmi: "Powtarzaj aż dotrze."
Dzisiaj, w erze internetu, wszystko jest do zweryfikowania, wszystko można sprawdzić, powtórzę wszystko. No chyba że, ktoś to trol intelektualny i skoro się temu czy drugiemu wskazuje na FAKTY weryfikowalne, przykład? 'Królewska Komisja Australii do spraw zwalczania pedofilii w kościołach', a tego nie czyni, to on nie jest poszkodowany, on tkwi w tym "marasie" (brudzie) bo mu z tym wygodnie.
Iluż z nas, tu obecnych na tym forum, wyszło z tej sekty, przestało chodzić na zebrania bo SPRAWDZILI PODOBNO fałszywe informacje rozsiewane przez odstępców, wstrętnych odstępców. Każda z tych tak zwanych przez Ciebe, "
poszkodowanych przez system" może to sprawdzić co piszemy co mówimy, czy kłamiemy, czy ten program, który był przedstawiony w Polsacie w minioną Sobotę, to stek kłamstw. Zarówno Sara jak i Tomek mówili o rzeczach, sytuacjach, które każdy z nas tkwiących tam(w sekcie świadków jehowy) może potwierdzić a w niejednym przypadku rozwinąć i to do granic nie do ogarnięcia, przez nie jednego, jak zawiłe mechanizmy tam rządzą.
Powtórzę jeszcze raz, WSZYSTKO JEST DO SPRAWDZENIA, to że bogowie z Warwick im tego zabraniają to inna sprawa, przy czym należy zaznaczyć,
że tym bardziej to że oni mi, Tobie, dorosłym, w niejednym przypadku doświadczonym przez życie ludziom czegoś zabraniają,
tym bardziej należy się temu przyjrzeć. 1 Tesaloniczan 5:21 " Wszystko sprawdzajcie, co dobre zachowujcie."
Wyraźna wskazówka Pawła co należy czynić. INFORMACJA MA iść do społeczeństwa, ulotki mają być rozpowszechniane wśród naszych sąsiadów, kolegów z pracy, wśród członków rodziny, by przestrzegać społeczeństwo przed tą destrukcyjną sektą.
Co do Twego podejścia Ogórek Kiszony, właśnie w tym jest rzecz. Asertywność dla wielu jest nie do przyjęcia, bo Ty, ja czy inny ma milczeć, nie wyrażać swego zdania, bo poprawność polityczna tego wymaga
ŚMIECH na sali, jaka poprawność, do kogo, do złodziei, krętaczy, przestępców kryminalnych?
Pozdrawiam