Nie wiem dlaczego ale jakoś ciężko mi w to uwierzyć i średnio tym screenom ufam.
Generalnie jestem mentalnie poza org ale to nie do końca mnie przekonuje. Czekam na bardziej twarde dowody 😉
Oj niewierny Tomaszu, nic Tobie Vincent nie pozostaje jak zgłosić swoją kandydaturę na kongres 2019 r. Berlin jako delegat, wówczas będziesz miał wgląd do wiedzy tajemnej tylko dla wybrańców.
Pytanie dlaczego każdy ŚJ nie ma wglądu do tych informacji?
Czego się boją?
Robią z tego wielkie tabu i przeciętny ŚJ nie ma o niczym bladego pojęcia.
Dla mnie trochę to dziwne, bo każdy kto chciałby zdecydować się jako delegat, to raczej starsi chyba "ostrzegają", że taka impreza jest dla tych których na to stać.
Co z tego że będzie gorliwy pionier np. pełno czasowy bardzo oddany jw.org ,ale biedny. Zgłosi swoją chęć wyjazdu a tu boom koszt 5000 zł, dla takiej osoby to zawrotna kwota.
Dla mnie to straszna hipokryzja organizacji sami wtłaczają wiernym by nie gromadzili pieniędzy dóbr materialnych, bo to się Bogu nie podoba. A skąd brać skoro mają takie wymagania?
Mat.6:19,20
19. Nie gromadźcie sobie skarbów na ziemi, gdzie je mól i rdza niszczą i gdzie złodzieje podkopują i kradną; 20. ale gromadźcie sobie skarby w niebie, gdzie ani mól, ani rdza nie niszczą i gdzie złodzieje nie podkopują i nie kradną. A sami co robią z kasą ? INWESTUJĄ lub muszą mieć kasę na odszkodowania dla ofiar pedofilii. Muszą jakoś kombinować by nie było na minusie.