Dary w ludziach, MAJĄ BYĆ IM ( w niejednym przypadku debilom bez rozumu, byle w krawacie i w garniturze) bezgranicznie posłuszni, przykład z PĘDZLEM, uwydatnia to bezdyskusyjnie, mają się za nich modlić, tu zbyt się nie wysilił KLOWN Z WARWICK, TYLKO MINUTA, no i bezgranicznie na każdym kroku IM DZIĘKOWAĆ, za ich trud, wysiłek, ciekawe. W zborze do którego kiedyś uczęszczałem w Żorach na 15-tu, może dwóch się wysilało, może, gdy była obsługa, się aktywowali i to nie wszyscy, dla pokazu, nawet PIONIERZY o tym mówili, między sobą, a później normal, ten czy ów, był, bo zbiórkę prowadził, aktywni byli, a jak że, przy studiowaniu STRAŻNICY, by się mądrzyć i układać pachołów nie posłusznych, a jakie to wywody z ust strasznych padały, gdy się domagali posłuszeństwa, bo w Biblii o tym czytamy. "Bądźcie posłuszni tym którzy wśród was przewodzą", pisał Paweł, apostoł zresztą, PRZEWODZĄ
TYLKO W CZYM?, Bo w głoszeniu to za bardzo ich nie widziałem, na zbiórkach często padało określenie, że: "jest ciężko". Tak oni wymagają ciągłych pochwał, BO ODCHODZĄ, ŁUSKI IM Z OCZU SPADAJĄ,. Co za tym idzie kruszą się zasoby kadrowe, menedżerów jest coraz mniej.
Natomiast tak ogólnie, to wypad amerykańska korporacjo biznesowa, jadąca na emocjach Polaków, żerująca na ich niewiedzy z Polski.
http://sj23.blox.pl/2014/04/Swiadkowie-Jehowy-amerykanska-religia-Czesc-2.html WARTO POCZYTAĆ, JEST TEGO CAŁA SERIA
Fajnie opisane mechanizmy marketingu, stosowane przez tą sektę, na podobieństwo firmy choćby dla przykładu AMWAY, czy Mag Donald's.
Marketing wielopoziomowy, wszelkie sposoby dotarcia do klienta. Przy drzwiach, na chodnikach, w centrach handlowych, listy, telefony, stojaki. Brak tylko Bilbordów i Reklam w telewizji publicznej, ale tu mają swoją, szatańską, bo przecież internetowa, to szatańska.
Dziś rozumiem dlaczego z taką pieczołowitością odradzano pracy w tego rodzaju firmach. Ja się z tym starłem dość mocno, latał do mnie jeden ze strasznych, jak na przysłowiową ...........ze strażnicami, nie z Biblią. Po latach to widzę. Ale cóż, to wszystko ma jakiś cel, nic nie dzieje się bezpodstawnie.