teraz to już oni przestają głosić o królestwie,teraz to oni już będą tylko wyroki głosić
Sprawa świadków też się rozwiąże po ogłoszeniu pokoju i bezpieczeństwa przyjdzie nagła zagłada i świadka nie będzie spojrzysz na jego miejsce a tu normalny człowiek
Pewnie wrócą do rezolucji typu:1922: „Obwieszczenie: Wezwanie do przywódców świata” (Cedar Point, Ohio, USA): jv 261, 426-427; re 134, 140, 173; w89 15.2 211923: „Obwieszczenie: Ostrzeżenie dla wszystkich chrześcijan” (Los Angeles, Kalifornia, USA): jv 261; re 134-135, 140, 1731924: „Oskarżenie duchowieństwa” (Columbus, Ohio, USA): jv 261, 427; re 138, 141, 1731926: „Świadectwo dla władców świata” (Londyn, Anglia): jv 261, 437; re 147, 1731928: „Deklaracja przeciw Szatanowi, a za Jehową” (Detroit, Michigan, USA): jv 261; re 172-173; w88/12 19-201988: przeciw Babilonowi Wielkiemu i chrześcijaństwu (zgromadzenia okręgowe „Sprawiedliwość Boża”):Wszystko płynie.
To będzie wyglądało mniej więcej tak:- Puk, puk!- Kto tam?- Zostań Świadkiem, albo zginiesz marnie w Armagedonie i będziesz jak gnój na polu, a ptaki będą rozdziobywały twoje zwłoki!- A zasadził ci ktoś kiedyś kopa w d....ę? Jazda mi stąd, bo was psem poszczuję!(Za bramą - rozmowa dwóch głosicieli: Widzisz Heniek - mówiłem ci, że ci niewierzący ludzie nie będą słuchać naszego orędzia i dlatego zginą w Armagedonie! Przepowiednia "Strażnicy" spełnia się co do joty!)
Ruda woda zdaje się zbeształaś mnie i nie chciałaś mnie znać, więc dałam Ci ignora.Wyjątkowo daję link do rozszerzonego cytatu:https://swiadkowiejehowywpolsce.org/historia-swiadkow-jehowy/formy-gloszenia-wprowdzone-przez-rutherforda-i-zlikwidowane/msg146455/#msg146455
jeśli nie potrafisz być na czasie to się nie udzielaj. ps. wszystko poszło do przodu, więc czas najwyższy odnosić się do aktualnej sytuacji
z tego co ja pamiętam to "ogłaszanie wyroków" miało dotyczyć zagłady Babilonu Wielkiego.chodzi o to że władza świecka ma pozamykać kościoły i kapłanów i żeby sobie broń Boże lud ciemny nie pomyślał że to są "prześladowania" to ŚJ mieliby wtedy chodzić i wyjaśniać że poczynania władz są spełnieniem proroctwa biblijnego.zapowiadano w starej literaturze że właśnie wtedy (już podczas ucisku) przyłączą się do organizacji wielkie rzesze ludzi (szacowane na kilkaset milionów baranów) i dopiero w następnym kroku (atak Goga z Magoga) głoszenie miało zaniknąć.
Zgodnie z treścią zgromadzeń 2018 wielu znajomych sygnalizuje mi jak powyżej. nie byłam, nie będę, nie planuje być na tym zgromadzeniu. ktoś coś wie więcej?
Właściwie wątek do zamknięcia.Słowa typu "jedna baba drugiej babie powiedziała, a ta druga nic nie zrozumiała". Oczekiwania wychwytywane ze słów mówców, a nie poparte ani jednym cytatem, filmikiem, czy czymś w tym rodzaju.Jak będą konkrety to można dyskutować.
Szok. Jak można takie rzeczy pisać