Cały Świat przypuści atak na wybrańców co wytrwali w służbie od domu do domu, studium osobistym i rodzinnym, doceniali sprawy królestwa, chodzenie i udział na zebrania, byli obecni na pamiątce. Właśnie tak się stanie! "Cały Świat podlega mocy niegodziwca" i ma w swoim orężu SWAT i zobaczycie wszyscy rzucą się na wytrwałych!!!
Przyznać się Świadkowie, kto z Was się popłakał na tym propagandowym filmiku?
Zagadka dla Świadków Jehowy: Kim jest gość z filmu co ma łuk i siedzi na białym koniu, oraz na podstawie jakiego fragmentu Biblii stworzono ten film?Mała podpowiedź:Objawienie 6: 1, 2 PNS6 I ujrzałem, gdy Baranek otworzył jedną z siedmiu pieczęci, i usłyszałem jedno z czterech żywych stworzeń, mówiące głosem jak grom: „Przyjdź!” 2 I ujrzałem, a oto
koń biały, a siedzący na nim miał łuk; i dano mu koronę, i wyruszył — zwyciężając i żeby dopełnić swego zwycięstwa.Objawienie 19:11-21 PNS11 I ujrzałem niebo otwarte, a
oto biały koń. A siedzący na nim,
zwany Wiernym i Prawdziwym, w prawości sądzi i prowadzi wojnę. 12 Jego oczy to ognisty płomień, a na jego głowie wiele diademów. Ma napisane imię, którego nie zna nikt prócz niego, 13 i jest przyobleczony w wierzchnią szatę spryskaną krwią, a
imię, którym go zwą, brzmi Słowo Boga. 14 Również wojska, które były w niebie, podążały za nim na białych koniach, odziane w biały, czysty, delikatny len. 15
A z jego ust wychodzi ostry, długi miecz, aby mógł nim uderzyć narody, i będzie je pasł rózgą żelazną. On też depcze winną tłocznię gniewu srogiego zagniewania Boga Wszechmocnego. 16 A na swej szacie wierzchniej, mianowicie na udzie, ma napisane imię:
Król królów i Pan panów.17 Ujrzałem również anioła stojącego w słońcu; i zawołał donośnym głosem, i powiedział do wszystkich ptaków, które latają środkiem nieba: „Chodźcie tutaj, zgromadźcie się na wielką wieczerzę Boga, 18 żeby jeść ciała królów i ciała dowódców wojskowych, i ciała siłaczy, i ciała koni i tych, którzy na nich siedzą, i ciała wszystkich, tak wolnych, jak i niewolników, i małych, i wielkich”.
19 I ujrzałem bestię oraz królów ziemi i ich wojska zgromadzone, aby stoczyć wojnę z siedzącym na koniu i z jego wojskiem. 20 I pochwycono bestię, a wraz z nią fałszywego proroka, dokonującego przed nią znaków, którymi wprowadzał w błąd tych, co otrzymali znamię bestii, i tych, co oddają cześć jej wizerunkowi. Oboje zostali żywcem wrzuceni do ognistego jeziora, płonącego siarką. 21 A pozostali byli pozabijani długim mieczem siedzącego na koniu, mieczem, który wychodził z jego ust. I wszystkie ptaki nasyciły się ich ciałami.
A może ten fragment:(8): Gdyż tak mówi WIEKUISTY Zastępów: Po sławę wysłał mnie do narodów, które was ograbiły;
bo kto się was dotyka - dotyka się źrenicy Mego oka! [Nowa Biblia Gdańska, Za 2]
W odpowiedzi na powyższą zagadkę, szczerze powiem nie znalazłem takiego opisu w Biblii.
Coś Świadkowskim w Warwick porypały się postacie, albo raczej zrobili MIX z kilku fragmentów.
Jeżeli powtórzyłem temat to przepraszam.Kim jest gość z łukiem:http://www.sn.org.plhttp://piotrandryszczak.pl Wszyscy czyhają tylko na tych biednych Świadków, chcą ich śmierci, bo służą Jehowie. Z tym lasem to już przegięli pałę. No naprawdę, jeżeli Świadkowie nie boją się konfrontacji z wrogiem to po co uciekli wpierw do lasu, a potem na pole?!
Może chodzi o bitwę pod Megiddo?
Objawienie 16:1616 I zgromadziły ich
na miejsce zwane po hebrajsku Har-Magedon.
*** w12 1.2 s. 5 Prawda o Armagedonie ***
Nazwa Har-Magedon wywodzi się z języka hebrajskiego i znaczy dosłownie „góra Megiddo”.
Literalna góra o takiej nazwie nie istnieje.
Google MapsŚWIADKOWIE JEHOWY, TO JEST ŻENUJĄCE!!!