W tej chwili moderator usuwa komentarze które są ich zdaniem kontrowersyjne ale jak na razie moje dwa sie zachowały.
Moja prośba lajkujmy je i całą rozmowę z Sara też, niech zobaczą naszą siłę.
Proszę też wstawiajcie krótkie a treściwe komentarze niech będzie ich jak najwięcej.
Można też komentować na FB:
https://www.facebook.com/pytanienasniadanie/
Gedeonie Podziwiam odwagę Sary, która obiektywnie opowiada o swojej historii związanej ze swoim życiem w organizacji Świadków Jehowy, gdzie przez cały czas czuła się, że robi za mało, że jest za mało dobra, by podobać się Bogu Jehowie i rodzicom. Często nie chciała żyć, bo będąc wciąż na cenzurowanym i krytykowanym za swoje osobiste decyzje nie można czuć się szczęśliwym i pełnowartościowym człowiekiem.
Ja przez długie lata czułam się podobnie jak Sara, lecz próbowałam zaciemniać rzeczywistość, próbowałam usprawiedliwiać ludzi, którzy mnie krzywdzili. Dobrze, że takie rzeczy są obecnie pokazywane i piętnowane. Internet odsłania skrywane kulisy tej organizacji, która doprowadza wielu szczerych ludzi do ciężkiej depresji i myśli samobójczych.
Nie bójmy się mówić o swoich prawdziwych odczuciach.
Kto tu pisze i do kogo? O co chodzi z tym usuwaniem kontrowersyjnych komentarzy? Co to znaczy kontrowersyjne i kto to ocenia?
Niepokoi mnie to, że w niektórych wątkach zupełnie odbiega się od tematu i to jest tolerowane, ale jak ktoś opisuje swoją historię na podobne tematy, o swoim bólu, to komentarze są usuwane. Zastanawia mnie jakie zasady i reguły tu panują, bo powinno być jasno, przejrzyście i czytelnie napisane jakie komentarze są usuwane. Wyjaśnijcie dlaczego usuwa się komentarze związane z omawianym wątkiem? Ilu jest moderatorów, którzy ustalają, kto ma usuwać komentarze? Czy to jest jakiś ' komitet sądowniczy', który ocenia i kieruje się swoimi osobistymi opiniami i upodobaniem danej osoby? Proszę o wyjaśnienie.