My nie słyszeliśmy aby u nas podczas mszy ksiądz mówił o Jahwe. Kiedy z rozmawiamy z księżmi czy protestantami to mówią, ze Jahwe to starotestamentowy Bóg Izraela a nie że to jest Ojciec Jezusa.
Prosimy o wskazanie kościoła czy zboru, który naucza, że Jahwe to Ojciec Jezusa.
A ja nie słyszałem, żeby na zebraniach duchowni ŚJ mówili o Jahwe. Pamiętam dobrze jak w czasach przedprzekładowonowoświatowych gdy posługiwano się tam chętnie BT fałszowali treść Biblii odczytując w miejsce Jahwe Jehowa.
Powtórzę tak jak się powtarzają ten/ta palacz/ka miranda:
Nie znasz się na nauce Świadków Jehowy tak samo jak nie znasz się na nauce Kościoła Katolickiego. Twoje słowa potwierdzają jedynie ogromne braki w wiedzy. To, że nie słyszeliście czegoś to tylko wasz problem, lenistwo, ignorancja itp. Trochę chęci, odrobina wysiłku i mniej lekceważenia. Jeśli chcesz mirando sprawiać wrażenie, że ważne są dla Ciebie sprawy 'duchowe' to musisz się przyłożyć, bo jak narazie to szczekasz jak ratlerek, bez sensu i irytująco.
Ja słyszałem w kościołach o Jahwe kilkakrotnie, mimo, że przez ostatnie 30 lat tylko kilka (góra kilkanaście) razy byłem w kościele. Jako ŚJ zwracałem na takie fakty uwagę i utkwiły mi w pamięci. Mogę podać kilka miejscowości : Boguszyce, Żelechlinek, Kołobrzeg, Starogard Gdański. Poza tym jeśli chcesz się wypowiadać o naukach KK to radzę zapoznać się z KKK, którego nie znasz. Postudiuj, może się 'nawrócisz'
bo jak narazie to delikatnie mówiąc się kompromitujesz. Poczytaj KKK i wtedy odnajdziesz, że naucza się tam, że Jahwe jest Ojcem Jezusa.