Artykuł na Detroit Free Press: LINKArtykuł na JWsurvey:
LINKWieloletnia przyjaciółka rodziny, Joyce Taylor, uważa, że
depresja, ostracyzm i oparte na religii obawy przed dniem zagłady to wszystko odegrało rolę. Powiedziała, że na około sześć tygodni przed zabójstwami Lauren
stała się bardzo religijna i mówiła jej: "To czas końca, wiem, że to...".
"Powiedziała w notatce samobójczej, że uważa, iż
zabicie rodziny jest jedynym sposobem na uratowanie ich", wspomina Taylor, która powiedziała, że policja pozwoliła jej przeczytać list. "Powiedziała, że żałuje, że musi to zrobić, ale to jedyny sposób, aby uratować ich wszystkich".
Cytuje moją znajomą: "Wolę żeby moja wykluczona córka zginęła przed Armagedonem. Np w wypadku samochodowym. Miałaby wówczas szansę na zmartwychwstanie."
Otóż oświadczam Wam Świadkowie Jehowy, że zostaliście zmanipulowani. Rzymian 6:7 "Bo kto umarł, został uwolniony od swego grzechu." Ten fragment nie dotyczy sytuacji, że jak ktoś umiera fizycznie to wówczas zostaje uwolniony od swojego grzechu. Tam chodzi o śmierć w Chrystusie, chodzi o śmierć dla grzechu. Staje się to wówczas gdy ktoś narodzi się na nowo. ZACZNIJCIE MYŚLEĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(27):
A jak postanowione jest ludziom raz umrzeć, a potem sąd, (28): tak i Chrystus, raz ofiarowany, aby zgładzić grzechy wielu, drugi raz ukaże się nie z powodu grzechu, lecz ku zbawieniu tym, którzy go oczekują. [Biblia Warszawska, Hbr 9]
Ten sąd to nie okres 1000 lat jak uważa CK. Poza tym przez te 1000 lat nikt nie zmartwychwstanie (5): A inni z umarłych nie ożyli, aż się dopełniło tysiąc lat. To jest pierwsze zmartwychwstanie. [Uwspółcześniona Biblia Gdańska, Ap 20]To niesamowicie przykre zdarzenie przypomina mi inną tragiczną sytuację w Jamestown.To ucieczka od rzeczy które są tylko w umysłach ofiar!"Jeżeli nie możemy żyć w pokoju, więc umrzyjmy w pokoju."W jednym z filmów dostępnych na Youtube słychać jak wszystko się kończy. Jak głosy dzieci i innych ludzi milkną i następuje cisza.
No ku.... ile to jeszcze ma trwać?! Jakby zebrać wszystkie ofiary pedofilii, które nie przeżyły oraz innych samobójców ofiar korporacji Strażnica i usypać górkę z ich ciał to Hitler byłby zazdrosny i nazwę Auschwitz zamieniłby na Strażnica.
Film produkcji Strażnicy jak stosować Ostracyzm w praktyce - po angielsku.
"Ostracyzm Stosowany"