Ojej, jak szumnie...
Evans mieszka w Chorwacji a nie w USA i o ile wiem, pochodzi z UK.
Konkretnie w jaki sposób WTS traci kasę przez Evansa?
PS. Bardzo lubię tego gościa.
Też go bardzo lubię. Choć z nie każdym jego poglądem się zgadzam, to jednak cenię go, za jego misję, dociekliwość, wiedzę i kulturę osobistą.
Wiem, że ma konflikt z youtuberami Kim i Mike, czy z Son of Thunder, którzy również mają wielki potencjał. Twierdzą że Lloyd Evans za bardzo gwiazdorzy. Myślę jednak, że każdy z nich ma swój "kawałek tortu" i nie powinni się nawzajem zwalczać, a czasami mam takie wrażenie.
To prawda, że mieszka w Chorwacji, jednak chodziło mi bardziej o to, gdzie robi największe "spustoszenie". Ma znajomych w samej centrali dzięki czemu już dawno temu, miał najświeższe info o zmianach w orgu. Uzyskał nawet bezpośredni telefon do naszego "ulubieńca" Morrisa i przeprowadził z nim rozmowę. Poznaliśmy go z żoną jakieś dwa lata temu i tak naprawdę to on postawił "kropkę nad i" w drodze do naszego przebudzenia.
Mieszka z żoną i malutką córką, jego ojciec odwrócił się od niego kiedy odszedł z Orga., teściów ma po swojej stronie. Tak jak wspomniał Kaiser pochodzi z UK, napisał książkę "The Reluctant Apostate: Leaving Jehovah's Witnesses Comes at a Price", która właśnie w USA ma największą sprzedaż. Dla mnie Lloyd Evans jest takim „przebudzaczem" dla Świadków Jehowy jak Steven Hassan dla wyznawców Moona.
Czy WTS traci kasę przez Evansa? Myślę że tak, może nie jest i nigdy nie będzie Raymondem Franzem, który do dzisiaj wyciąga ludzi z sekty, choć już dawno nie żyje, to jednak nowoczesna technika pozwala Lloydowi dotrzeć do szerszego grona Świadków Jehowy, niż byłemu członkowi Ck.
Każda taka osoba, która odchodzi z Orga za przyczyną takich "misjonarzy" to setki jak nie tysiące dolarów rocznie. Na samym YouTubie Lloyd ma 16 tysięcy subskrybentów. W jego ankietach, które robi raz w roku, bierze udział duża liczba Świadków Jehowy, którzy przecież wiedzą, że uczestniczą w ankiecie, stworzoną przez odstępcę. Myślę, że ma chłopak wielki potencjał ( piękny angielski, głos, znajomości, dociekliwość, wiedzę, kulturę osobistą i ogromną biblioteczkę Wtsu w oryginale
.)
Z obserwacji i rozmów, które przeprowadziłem wiem, że artykuły, filmy i w ogóle działalność Evansa i jego współpracowników, którzy rozsiani są po całym świecie „odwalają" wspaniałą robotę i wiele osób dzięki nim się budzi.
https://www.youtube.com/channel/UCz1w0ll081JJiYcjb298pOwhttp://jwsurvey.org/category/cedars-blog