Inne ciekawe kawałki:
Łał, powołano się na apokryf, nie podając, że to apokryf:
“Na przykład w Strażnicy Syjońskiej z 1 marca 1902 roku wspomniano: „Co do aparycji Pawła: (...) W
Dziejach Pawła i Tekli, (...) spisanych około roku 150 n.e., znajdujemy opis Pawła,
który zapewne jest najdokładniejszy i zgodny z tradycją. Czytamy tam, że był on ‚niskiego wzrostu, miał łysą głowę, krzywe nogi, był dobrze zbudowany, brwi mu się zbiegały i miał orli nos’”.” s. 13
„
Na zebraniach wszyscy jesteśmy gośćmi Jehowy i Jego organizacji. A kiedy pojawiają się osoby nowe, w pewnym sensie stajemy się współgospodarzami.” s. 15
A tu młoda przyszła świadkówna wręcza kwiatki:
"Jehowa nigdy mnie nie zawiódł!
Opowiada Erika Nöhrer Bright
Byłam jedną z czterech dziewczynek, które wręczały kwiaty Adolfowi Hitlerowi po jednym z jego przemówień. Dlaczego zostałam wybrana? Mój tata aktywnie popierał działalność partii nazistowskiej i był kierowcą lidera jej lokalnego oddziału." Strażnica marzec 2018 s. 19.
„Kiedy przyjechaliśmy na Florydę w listopadzie 1962 roku, byliśmy zdziwieni, że
pod wpływem miejscowych uprzedzeń czarnoskórzy i biali bracia nie spotykają się razem na zebraniach i głoszą na innych terenach. Ale dla Jehowy kolor skóry nie ma znaczenia, dlatego w zborach dokonano zmian” (Strażnica marzec 2018 s. 22).
No nie wiedziałem, że prawie przedszkolaków do zakonu przyjmowali:
„Kiedy miałam
siedem lat, rodzice wysłali mnie do szkoły, w której przygotowywałam się do zostania zakonnicą. Byłam tam świadkiem rażącej niemoralności księży i zakonnic. Dlatego zanim upłynął rok, mama pozwoliła mi stamtąd odejść” s. 19.