Witam wszystkich serdecznie!
Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie uruchomienie platformy Wiki dotyczącej doktryn różnych sekt i pseudoreligii. Chodzi dokładnie o stworzenie czegoś co każdy będzie mógł tworzyć i edytować pokazując konkretne wierzenia i doktryny w odniesieniu do tego co naprawdę mówi Pismo Święte. Strona była by typowym Wiki z kategoriami, zagadnieniami.. słowem - opisane wszystko od A do Z z czym mamy do czynienia w konkretnych ruchach religijnych.
Poczyniłem już pierwsze kroki w tym kierunku, ale nie do końca radzę sobie jeszcze z obsługą i ogólną koncepcją zamieszczanych treści.. chodzi o to, żeby to nie był serwis gdzie jest pełno różnych haseł opisanych, ale ogólnie jest chaos i nie wiadomo o co chodzi.
Jeśli ktoś chciałby na początek pomóc w ogarnięciu konfiguracji i ogólnej koncepcji czy nawet w zamieszczaniu pierwszych próbnych treści to może wtedy coś by się z tego z czasem wyklarowało. Napewno jest potrzeba aby jakieś fachowe oko przyjrzało się samej aplikacji, serwerowi itd. itp..
Na tę chwilę wszystko ze strony technicznej jest już uruchomione.. tylko tak jak mówię - nie wiem co dalej.
Istnieje jeszcze kwestia tego, że jeśli ma to być konkretnie Wiki i wszyscy docelowo mają mieć możliwość edycji treści tam zamieszczonych to wartało by się zastanowić czy czasem tajniacy WTS nie będą próbowali przerabiać dużego B na małe b i zwodzić ludzi również naszym orężem
Proszę o dyskusję to może co uradzimy wspólnie.
Wybaczcie, że sam zdecydowałem o nazwie, ale to chyba z natchnienia
podaję adres:
http://doktryny.xyz