ARCYKAPLAN POZNAJ MOJE CHAMSKIE SERCE.....
Robie to z milosci do Ciebie, nie wqqqrwiaj stanczyka
czytaj posty tu, aż zrozumiesz.. wyryj to sobie na drzwiach
Zrozum, że temat Jehowy w NT jest dość skomplikowany... Jezus będąc człowiekiem ciągle żydom próbuje uzmysłowić, że jest Bogiem starego testamentu, ja nie mam co do tego wątpliwości Ty tego nie ogarniesz bo masz papke w głowie śj którą sam kiedyś miałem bo mnie od dziecka w tym wychowali!!! Wiesz co mi oczy otwarło --- ew. Jana!!! Czytaj ew Jana w biblii warszawskiej tysiaclecai lub UBG..
Weź pod uwagę, że organizacja sprytnie wkradła się na miejsce Izraela etnicznego wymyślając sobie ściemę, że Bóg odrzucił Izrael etniczny a oczywiście na jego miejsce wybrali SAMI SIEBIE!!!!! Tylko ze biblia nigdzie tego nie uczy.. Tą naukę wymyślili po to, żeby podeprzeć to, że rodzic jest w stanie odrzucić nawet swoje własne dziecko... podobnie jak Bóg odrzucił Izrael bo pobłądził tak Ja jako rodzic mogę odrzucić moje własne dziecko bo jest grzesznikiem.... Jeremiasza 31, 32, 33 rozdział mówi, że Bóg nigdy Izraela nie odrzuci. tak samo Rzymian 11 rozdział.... Pisze Ci to, żeby Ci uzmysłowić z kim masz do czynienia... Organizacja jest bezdusznym sztucznym tworem, który Ci wrył się do głowy i zrobił ci roszadę
Jak myślisz po co uczą ludzi takich okrutnych praktyk?
Po ich owocach poznacie ich....
przeanalizuj co czujesz do ludzi idąc do nich do służby, czy jest to prawdziwa miłość??? czy prawdziwa miłość jest bezwarunkowa???
Czy nie stawiasz ludziom warunków które muszą spełnić studiując z nimi żeby ich pokochać?
Bóg taki nie jest, Bóg nas umiłował od początku do końca.... miłością bezwarunkową!!!
Organizacja w momencie kiedy będziesz miał zwykłe ludzkie problemy rzuci cię wygłodniałym wilkom na pożarcie, wtedy przyjdziesz po pomoc do prawdziwych ludzi, prawdziwych chrześcijan.. całe szczęście, że prawdziwi ludzie też są wśród świadków Boga Jehowy..
Ale pamiętaj - najprędzej pomogą ci po prostu ludzie, twoi prawdziwi przyjaciele, bez względu na religijność!!!
Z moich poszukiwań udało mi się ustalić, że PRAWDIWY BÓG TO JEST JAHWE ZASTĘPÓW (JEHOWA) JHWH
W ST BÓG JEST JAHWE
W NT BÓG STAJE SIĘ OJCEM BO PRZYCHODZI SYN (SYN JEST NATURY BOSKIEJ BO JEST JEDYMYM BOGIEM SYNEM Z BOGA)!!!!
CZYLI NA POZÓR MAMY 2 BOGÓW ---- TYLKO NA POZÓR --- DO GRY WKRACZA DUCH ŚWIĘTY...
PRZYCHODZI W MIEJSCE SYNA. KONTEKSTY ŚWIADCZĄ O TYM, ŻE DUCH JEST NA PEWNO OSOBĄ A BYĆ MOŻE TEŻ BOGIEM..
CZYLI CZESKI FILM BO MAMY 3 BOGÓW?
?
ALE KAŻDY Z BIBLII WIE ZE BÓG JEST TYLKO JEDEN!!! A WIĘC O CO MOŻE CHODZIĆ?
?
JHWH ---- BÓG TRÓJEDYNY (OJCIEC, SYN, DUCH SWIĘTY)..
To mi pomaga zrozumieć dlaczego w NT nie ma Tetragramu a w cytatach z ST jest tylko PAN !!!!
PAN Bóg to czasem Ojciec a czasem Syn w zależności od kontekstu!!! Amen...