Odpowiem po raz enty, to co robi ta sekto-korporacja nie ma nic wspólnego z Bogiem JHWH, Bogiem który wyprowadził Izraelitów z niewoli egipskiej, lecz z bożkiem: mąciwodą, bożkiem zamieszania, to religia na usługach masonów.
Tak, do wielbienia Boga nie potrzeba żadnych tabletów, telewizji Broadcasting i wielu innych narzędzi do mieszania w głowach, kto ma media ten rządzi od dawna o tym wiadomo, dla przykładu w Rosji na peryferiach bieda aż piszczy ale w każdym domu TV, cel, informacja jedynie słuszna, prawda musi być podana do mas, oni stworzyli sobie swoje media i osiągnęli to samo, a Biblia?, no cóż, raz że przekłamana w ich wydaniu, dopasowana do ich doktryn, dwa służy tylko jako podpórka do tez przez nich formułowanych, w większości przypadków wplata się wersety wyrwane z kontekstu dla potwierdzenia, że to co piszą ma potwierdzenie w Biblii.
Na przykład często używana przez nich (opasłe wieprze z Warwick) historia o wdowim groszu, do tego obrazek z pustą lodówką podany w artykule do omotania mas z nadrukiem głównym STRAŻNICA i przekaz jasny, nawet gdy nie masz co jeść, DAWAJ, jeśli nie dasz napiszemy list że martwimy się o malejące datki z oczywiście wytyczonymi kierunkami działań dla starszych.
Kłamstwo pogania kłamstwo, dla przykładu w miejscowości w której mieszkam opodal, jest budowana tak zwana, Sala Królestwa, oczywiście zbór posiada salę, ale ta zostanie sprzedana, CIEKAWI MNIE TO CZY SIĘ ROZLICZĄ Z PIENIĘDZY, bo na budowę nowej zaciągnięty jest kredyt oczywiście z Warwick, spłacany przez zbór, właścicielem oczywiście Warwick, ale nie o tym, posuwają się do kłamstwa, bo jak można mówić że budują nową salę BO SIĘ ROZRASTAJĄ, SKORO w latach dziewięćdziesiątych ubiegłego stulecia było PIĘĆ ZBORÓW TERAZ JEST TYLKO TRZY, skąd wiem? Do mojego dobrego znajomego chodzi na rozmowy dwóch starszych i to jeden z nich powiedział, że budują nową salę bo się rozrastają.
Oczywiście zapytałem Piotra czy zmniejszenie liczby zborów z pięciu do trzech to ROZROST? Co ciekawe wtedy dla pięciu zborów było dość miejsca!
Tak są omotani członkowie zboru, chodzą jak ZOMBI, roboty w pełni zdalnie sterowani.