Odległość księżyca od ziemi.
Każdego roku księżyc oddała się od ziemi o około 4cm. Gdyby ziemia istniała miliardy lat to księżyc był by wtedy(40 miliardów lat temu) połączony z ziemia. Nauka nie ma odpowiedzi na to pytanie gdyż odpowiedz jest jasna.
Oczywiście, że nauka ma odpowiedź na to pytanie. Ba, nawet ja chociaż naukowcem nie jestem mogę to sprawdzić za pomocą matematyki na poziomie szkoły podstawowej. Na początku jednak skoryguję podane przez Ciebie liczby, bo nie są zgodne z aktualnym stanem wiedzy. Księżyc oddala się od ziemi rocznie o średnio 3.78 cm i powstał nie 40, a 4.5 miliarda lat temu. O ile zatem oddalił się od ziemi przez ten czas? Mamy bardzo prosty rachunek:
4500000000 lat * 0.000378 km = 170 000 km.
Obecna odległość Księżyca od Ziemi to 384 400 km. Czyli wg powyższych obliczeń wszystko się zgadza - nasz naturalny satelita na początku swojego istnienia był o połowę bliżej niż jest obecnie, nie ma tu żadnej sprzeczności.
PS. Powyższe obliczenia są mocno uproszczone i dlatego obarczone pewnym błędem.
Według obecnych symulacji na początku swojego istnienia Księżyc był oddalony od Ziemi o zaledwie 22 500 km. Nadal nie zmienia to jednak faktu, że Twój "dowód" na wiek Ziemi w postaci oddalającego się księżyca upada, bo fakt ten nie przeczy obecnemu stanowi wiedzy o wieku naszej planety.
Dajesz kolejne dowody
.