Ale jak zamiata skoro wydano już oświadczenie w tej sprawie ?
Osoba ta była zainteresowania naukami świadków Jehowy ale po jakimś czasie odeszła od nich. Pełno jest takich osób na świecie więc nie widzę w tym żadnej sensacji.
Widać wolał boga tego świata niż żyć zgodnie z nakazami Jehowy.
Trampusiu, obojętnie czy to Świadek czy Katolik czy inny. Istotne jest to, że człowiek skrzywdził drugiego człowieka. Sensacją jest to, że ten czarnoskóry studiował ze Świadkami Jehowy i nic to mu nie pomogło. Po zdjęciach widać, że nawet się starał bardziej dostosować do wymogów niż przeciętny zainteresowany - nieskazitelny ubiór, uśmiech nr 33, torebka na czasopisma strażnicy no i PNS.
Ciekawe czemu studium nic nie dało?! Widocznie próbowali nakłonić go do nakazów Jehowy, które są tylko w Strażnicy. Też nie chcę żyć zgodnie z nakazami Jehowy. Jest tu wielu takich. Ale to nie znaczy, że komuś po odłączeniu odwala. Życie wg nakazów Jehowy jest głupie i pozbawione większego sensu. Widzisz ja zacząłem żyć wg tego czego uczył Pan Jezus, a jak wiesz wszystko mówił tak jak Ojciec go nauczył. Radzę zrobić Ci to samo.
Zatrważające jest jednak to, jak bardzo Świadkowie truchleją, irytują się i wpadają we wściekłość słysząc, że to był ktoś od Świadków."To niemożliwe, na pewno nie. Kłamiesz!!!" To słyszę najczęściej z ust obecnych Świadków, dopóki zdjęć nie pokażę. Nie zastanawia Ciebie to? Oj Organizacyja złą sławę na imię Jehowy ściąga.