Po zapoznaniu się z materiałami krótko tylko coś napiszę. Po pierwsze – CEGŁA — dzięki za linki.
Interesują mnie sprawy jednoznaczne. Tak więc – Philip Morris występuje w wielu sprawozdaniach inwestycji finansowych Watch Tower, np. sprawozdanie z roku 2010 za rok 2009 na str. 25 (z 31) , Na str. 22 występuje tam też MONSANTO, koncern o wątpliwej reputacji w świecie rolniczym i nie tylko, słynący za szkodliwego Roundup'a, modyfikacji genetycznych i próby zmonopolizowania handlu zmodyfikowaną pszenicą.
Nie wspomnę już o ropie naftowej, Coca Coli, McDonalds, browarach, wytwórni filmowej itp. Gdyby to była religia prawdziwa, to nadwyżki finansowe po pierwsze szłyby na pomoc dla głodujących braci – po drugie co najwyżej mogłyby być lokowane w bankach na procent bez popierania „światowego” handlu, czyli „kupców ziemi” z Apokalipsy. Oczywiście „pecunia non olet”, widać, że religia tu jest zasłoną dymną dla tych właśnie interesów, aby czerpać kasę od ogłupionych ludzi, którzy dają ją na „dzieło”, myśląc, że czynią to dla Boga.
Jedynie w sprawie firmy CardinalHealth nie można argumentować tak jak film na YouTube, gdyż bank krwi to tylko wąska - a nie jedyna - dziedzina działalności tej firmy. Wystarczająco dużo argumentów świadczy o tym czym jest WTS i nie potrzeba dorabiać ich na siłę.
I na koniec – kiedy proszę o pomoc, to proszę mi nie zarzucać braku wysiłku. Wystarczyło podać stronę z konkretną firmą, tak jak np. ja robię to na początku tego wpisu. Właśnie przez takie „odpowiedzi”, jakie otrzymywałem, siedzę już trzeci dzień (a raczej noc) nad tematem. No ale za to pogłębiłem wiedzę